DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Kár, hogy Michael nem láthatja ezt

A négyszeres világbajnok szerint sajnálatos, hogy Schumacher nem lehet közelről tanúja fia leendő F1-es debütálásának. A német igyekszik ugyanúgy segíteni Micknek, ahogy az apja tette anno vele.

A Haas szerdán jelentette be, hogy Mick Schumacher lesz Nyikita Mazepin csapattársa 2021-ben, így bő nyolc évvel édesapja másodszori visszavonulása után a fia is bemutatkozhat a Formula-1-ben. Bár Jean Todt nemrég úgy nyilatkozott, hogy a 2013 végén súlyos síbalesetet szenvedő klasszis nyomon követi Mick karrierjét, a Schumachert mindig is példaképének tartó Sebastian Vettel sajnálja, hogy mindezt nem testközelből élheti meg:

mick-schumacher-haas-f2



„Mick egy nagyszerű srác, és nyilván különleges kötődésem van az apjához” – mondta el a Ferrari pilótája a Szahíri Nagydíj csütörtöki sajtónapján, amelyen a Formula.hu is részt vett. „Sajnálatos, hogy Michael nem láthatta Mick fejlődését az előző években, valamint a mostani fellépését a Formula-1-be. Ami engem illet, nagyon kedvelem őt, jól kijövünk, és örömmel mondom el neki mindazt, amit tudok. Jóval több győzelmét láttam az apjának, mint ő láthatott engem nyerni.”

Vettel hozzátette: igyekszik mindenben segíteni majd az ifjabb Schumachernek, ahogy annak idején hétszeres világbajnok apja tette az ő esetében. „Úgy vélem, nagyon fontos, hogy megtalálja a saját útját és módszereit. De egyértelmű, hogy ahogy segített nekem az, amit Michael mondott nekem és tanácsot adott, amikor kérdeztem valamiről, ugyanezt igyekszem megtenni én is Mickkel.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: