DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Leclerc-ék bíznak Russell győzelmében

A „Twitch-kvartett” másik három tagja nagy dolgokat vár a fiatal brit mercedeses beugrásától: azt sem tartják kizártnak, hogy első F1-es pontszerzése egyből egy győzelemmel valósul meg.

Lewis Hamilton koronavírus-fertőzése után a Mercedes a saját kötelékeibe tartozó, de a Williamsnél szereplő George Russellt kérte fel a hétszeres világbajnok helyettesítésére a Formula-1-es Szahíri Nagydíjon. Bár a fiatal pilóta még nem szerzett pontot közel kétéves karrierje során, teljesítménye így is lenyűgöző volt: az időmérőkön például még veretlen az aktuális csapattársaival szemben.

russell-mercedes-seatfit



A Russell-lel jó kapcsolatot ápoló, a tavaszi karanténidőszak során bemutatott közös szimulátoros mókázásaik okán „Twitch-kvartett” névre hallgató négyes másik három tagja nagy dolgokat vár a brittől Bahreinben. „Szerintem egy dobogóra minimum képes lesz, de némileg reménykedem egy győzelemben is” – fogalmazott Charles Leclerc a csütörtöki sajtónapon, amelyen a Formula.hu is részt vett. „Nagyon optimistának tűnhet, de tudom, hogy nagyon jó. Fogadnék egy győzelemre.”

Lando Norris sem tartja kizártnak a győzelmet, de figyelmeztet: a „külső” nyomvonal miatt kisebb lehet a Mercedes előnye, mint általában. „Úgy vélem, elérhet egy pole-t vagy egy győzelmet. De ha van hétvége, ahol talán a Mercedesnek kisebb lesz az előnye, akkor az ez. Szóval talán azon a hétvégén ugrik be a csapathoz, ahol a legkisebb fölényük a többiekhez képest, szóval nem lesz könnyű dolga. De tudom, mennyire jó versenyző, ahogy mindenki más és a Mercedes is tudja. Nagy dolgokra számítok.”

Alexander Albon így felelt a Russell esélyeit firtató kérdésre: „Izgatott vagyok, szerintem meg fogja mutatni, mire képes. Úgy vélem, izgalmas dolog ez a fiatal generáció számára is. Nincs kétségem felőle, hogy jó munkát végez.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: