DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ralf Schumacher: Steiner a megfelelő főnök Mick számára

A csapatvezető személye miatt járt igazán jól a Haasszal Mick Schumacher, véli a német nagybátyja. Úgy gondolja, az újonc szélesebb körű Ferrari-támogatást hozhat a csapathoz.

A vezető személye miatt járt jobban Mick Schumacher a Haasszal az Alfa Romeónál, vélekedik a jövő évi újonc nagybátyja, Ralf. A hatszoros nagydíjgyőztes szerint Günther Steiner jobban ért a fiatal versenyzőkhöz, mint az Alfa csapatfőnöke, Frederic Vasseur.

„Igaz, hogy a Haas volt Mick egyedüli lehetősége, de szerintem mégis mázlija van Günther Steiner miatt. A Steinerhez vagy Franz Tosthoz hasonló egyenes fickók pontosan tudják, hogyan kell fiatal versenyzőkkel bánni. Kezdésként az ember pont ilyen főnököt akar, ők teszik őt jobbá és érettebbé, egyénként és sportolóként is. Az Alfánál Frederic Vasseur csapatvezér alkat. Nem hiszem, hogy rendelkezne azzal az érzékenységgel, amelyre a fiatal pilótáknak szükségük van” – mondta a Sport1-nek Ralf Schumacher.



A nagybáty úgy gondolja, a Ferrari támogatását élvező Mick Schumacher személyéből fakadóan az olaszok szorosabbra fonják kapcsolatukat a partnercsapat Haasszal – ez pedig segíti az amerikai formációt elmozdulni jelenlegi pozíciójából, a mezőny utolsó negyedéből.

„Remélem azt is, hogy a Ferrari sokkal jobban fog a Haasra koncentrálni a jövőben együttműködés terén. Biztos vagyok benne, hogy Mick jól fog boldogulni a Haasszal és Günther Steinerrel. Már bebizonyította, hogy képes erre” – mondta Ralf Schumacher.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: