DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Hivatalos: Mick Schumacher F1-es pilóta lesz

Ahogy azt már sokan sejtették, Mick Schumacher 2021-ben megérkezik a Formula-1-be: a hétszeres világbajnok fia a Haas pilótája lesz a következő szezonban, ezt a csapat jelentette be.

Kedden délelőtt Nyikita Mazepin érkezését jelentette be a Haas Formula-1-es csapata, hivatalossá vált, hogy az orosz újonc lesz az istálló egyik pilótája a 2021-es szezonban. Azt már sokan sejtették (kedd este mi is megírtuk, hogy számíthatunk erre a mai napon) hogy a másik versenyzőt Mick Schumachernek fogják hívni és a bejelentéssel nem is várt sokáig a csapat: szerda délelőtt azt is hivatalossá tette, hogy a hétszeres Formula-1-es világbajnok fia náluk kezdi meg csúcskategóriás pályafutását.

Günther Steiner csapatfőnök arról beszélt a bejelentés kapcsán, hogy a Formula-2-es bajnokság bizonyítottan jó értékmérője a fiatal tehetségeknek, ráadásul az idei mezőny rendkívül erősnek számít, Mick Schumacher pedig ebben tudott versenyeket nyerni, dobogókat szerezni, stabilan teljesíteni és jelenleg is ő a bajnokság fő esélyese. Hozzátette, hogy hisznek benne és úgy gondolják, hogy hosszabb távra építkeznek a jelenlegi fiatal versenyzőikkel.

Schumacher köszönetet mondott a Haasnak, a Ferrarinak és a Ferrari Akadémiának is, ő mindig hitt benne, hogy eljuthat idáig, most viszont annyira örül, hogy nem találja a szavakat.

A fiatal pilóta Abu Dhabiban egy szabadedzésen már vezetheti az autót, majd az azt követő teszten is beleülhet, így nem lesz számára ismeretlen a technika 2021-ben - a közlemény szerint egyébként több évre szól a megállapodás.



kissumi

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: