DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Apja vb-címei is inspirálták Schumacher rajtszámválasztását

Mick Schumacher jövőre a Haasnál fog debütálni az F1-ben: a hétszeres világbajnok Michael fia elmondta, milyen rajtszámmal versenyez majd, s hogy meglepődtek-e a híren a családjában.

Egy nappal Nyikita Mazepin szerződtetésének bejelentése után a Haas hivatalosan is megerősítette, hogy a híreszteléseknek megfelelően Mick Schumacher lesz a másik versenyzőjük 2021-ben. A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia a szamárlétrát végigjárva, a most hétvégi eredményektől függően akár egy F2-es bajnoki címmel a zsebében érkezik meg a száguldó cirkuszba – ahol, mint azt a bejelentést követő sajtótájékoztatón, amelyen a Formula.hu is részt vett, kiderült, a 47-es rajtszámot fogja használni. Ebből a 7-es utalás édesapja hét vb-címére, amely rekordot néhány hete ért utol Lewis Hamilton:

mick-schumacher-haas-f1



„Egyértelmű, hogy a 7-es részben ezért van, de emellett egyszerűen egy olyan szám is, amit személy szerint kedvelek, és szerintem a családunk összességében is kedveli a 7-est. A 4-est és a 7-est is szeretem, előbbit nyilván az F3-ból adódóan is. Mivel azonban mindkettő foglalt már, úgy gondoltam, a 47-es a legjobb választás. Emellett ha összeadjuk a családunkban a születésnapokat, az is 47-et ad ki.”

Mick Schumacher azt is elmondta, hogy büszke rá, hogy ugyanott szerepelhet, ahol annak idején legendás apja is: „Nagyszerű ugyanabban a sportágban szerepelni – egy olyan sportban, amelyet mindketten annyira imádunk. Lenyűgöző, hogy hasonló utat járhatunk be, és kívül-belül megismerhetjük ezt a sportot. Végre elértem a célomat – hiszen mindenkinek a Formula-1 a célja. Minden fiatal versenyző végül az F1-et szeretné elérni. Hihetetlen, hogy egyike lehetek a 20 pilótának. Örülök, hogy minden hivatalos és tényleg ott állhatok jövőre a rajtrácson.”

A fiatal német elárulta: édesanyja, Corinna nem lepődött meg, amikor kiderült, hogy jövőre bemutatkozhat a száguldó cirkuszban. „Anyukám egyáltalán nem volt meglepődve. Azt mondta, biztos volt benne, hogy el fogom érni. Mindig óriási támogatást éreztem az ő és a teljes család részéről.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: