DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A hollandok Hülkenberget ültetnék Verstappen mellé

A Porsche Szuperkupában versenyző Max van Splunteren mondta el egy podcastben, hogy ő miért Nico Hülkenberget ültetné be jövőre a Red Bullba, Sergio Perezzel szemben.

A 24 esztendős versenyző a GP Blog Undercut című podcastjének vendége volt a héten, a fő téma pedig a hollandoknál továbbra is az, hogy vajon ki ül majd Max Verstappen mellett a garázs túloldalán a következő szezonban.

A hollandok nyilván kisebb fenyegetést látnak Hülkenberg részéről, így már több tv-s szakértőjük és versenyzőjük is a németet preferálta a mexikóival szemben, azonban van Splunteren meg is magyarázta, miért gondolná jobb döntésnek Hülkenberget Perezzel szemben.



„Hülkenberget választanám” – vágta rá a kérdésre egyből van Splunteren. „Kedvelem Nicót, másrészről pedig Perez szerintem titkon a világbajnoki címet tartaná szem előtt, nem a csapat érdekeit.”

„Ha visszanézünk az igazi sikerpárosokra, láthatjuk, hogy ott volt Schumacher és Barrichello. Rubens rendkívül tapasztalt volt akkoriban, de egyértelműen Schumacher volt az első számú pilóta, ebből nem volt vita.”

„A Red Bullnak korábban ott volt Vettel és Webber: az ausztrál már szintén a tapasztaltabbak közé tartozott és Vettel volt a gyors, fiatal fenegyerek. Az energiaitalosoknak most is valami hasonlóra lenne szüksége. Valakire, aki fejleszti az autót: Max. Illetve valakire, aki nem megy bele a hülyeségekbe.”

Egyértelmű, hogy a hollandok Hülkenberget preferálná Verstappen mellé, mivel kissé úgy tűnik, félnek Pereztől, amit az is alátámaszt, hogy van Splunteren Vettel-Webber-párossal való indoklása nem épp a legmegfelelőbb egy harmonikus csapattársi kapcsolat példázására.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: