DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Tartalékosi és 2022-es opciók Pereznél

Konkrétumot nem, de néhány lehetőséget elárult jövőjéről a mexikói: más sorozat nem érdekli, de egy nagycsapat tartalékpilótaként alkalmazná, a visszatérésre pedig már most vannak ajánlatai.

Felkapta a nemzetközi autósportmédia a hírt, hogy Sergio Perez hétfőn sajtótájékoztatót tart, arra számítva, hogy a Racing Point versenyzője azt jelenti be, mivel tölti 2021-es szezonját. Mint kiderült, valójában a mexikói sajtónak tartott online konferenciáról volt csak szó, melyen Perez nem árult el konkrétumot, de néhány érdekes újdonság elhangzott lehetőségeiről.

„Már most vannak opcióim az F1-be való 2022-es visszatérésre, szóval ez nem lesz probléma. Amit azonban tenni akarok, 100 %-os meggyőződéssel akarom tenni, ma pedig egyetlen másik kategória sem ragadja meg a figyelmem” – idézi az F1i.com Perezt. „Az biztos, hogy egy év kihagyás érezteti a hatását, de figyelembe kell venni azt is, hogy 2022-ben változnak a szabályok, emiatt pedig szerintem nem hátráltatna annyira a szünet. Végső soron elég tapasztalt vagyok, ha visszatérnék, 200 kör után a saját szintemen lennénk. Láttuk ezt már más versenyzőktől is, akik egy év után jöttek vissza.”



Ugyancsak újdonság, hogy a 2021-es szezon kihagyása versenyzőként nem feltétlenül jelentené azt, hogy Perez egész éves szabadságra vonulna: tartalékpilóta is lehetne egy meg nem nevezett élcsapatnál.

„Van egy lehetőség, hogy tartalék legyek, ezt még meg kell vitatnunk. Az F1 egyik legnagyobb csapatánál nyílik esély rá, hogy a tartalékversenyzőjükként alkalmazzanak. De nem vagyok igazán meggyőződve arról, hogy mindegyik versenyre elutaznék velük. 23 futam lesz, és végig távol lennék az otthontól, a családtól anélkül, hogy versenyeznék. Karrierem ezen pontján erre nem vállalkoznék, de az még megbeszélés tárgya, hogy kevesebb versenyen ott legyek. Amikor már tisztábban látom, mi történik F1-es karrieremmel, beszélni fogunk róla” – fogalmazott Perez.

Természetesen Perez mindenekelőtt arra vár, milyen döntést hoz 2021-es felállásáról a Red Bull: Christian Horner az utolsó versenyt követően ígér tájékoztatást.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: