DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ekkor dönt a Red Bull Albonról

A csapat annyi haladékot ad a thaiföldi versenyzőnek, amennyit csak lehetséges: az utolsó nagydíj előtt nem lesz bejelentés – ez egybecseng azzal, hogy információnk szerint Sergio Perez hétfőn nem jövőjével kapcsolatban tart sajtótájékoztatót.

Jelen pillanatban úgy tűnik, két esélyes van a Red Bull második ülésére a 2021-es szezonban: a csapat jelenlegi versenyzője, Alex Albon – aki Bahreinben megszerezte második dobogóját – illetve Sergio Perez, aki mindent vagy semmit alapon tekint a következő szezonra: ha nem veheti át a thai ülését, egy év szünetet tart a versenyzésben.

„Nem fogunk döntést hozni az utolsó versenyig” – mondta a csapatfőnök Christian Horner Bahreinben a Motorsportweek alapján. „Minden egyes lehetőséget megadunk Alexnek. Azt akarjuk, hogy sikerrel járjon. Az ilyen napok, mint a mostani, segítik őt, de még két verseny hátravan. Eközben Sergio a legjobb munkát végzi, hogy biztosítsa, továbbra is számolunk vele.”

Ez összhangban van a Formula.hu értesülésével: úgy tudjuk, Sergio Perez hétfő estére összehívott sajtótájékoztatóján nem a mexikói versenyző jövőjével kapcsolatban érkezik bejelentés, Perez menedzsmentje az év vége felé fogja közölni, mi várható 2021-ben.



Albon karrierjének második dobogós helyezése jól hangzik, de a harmadik pozíció éppen kihívójáé, Perezé lett volna, ha nem adja meg magát a Racing Point motorja percekkel a leintés előtt.

„Alex jó versenyt teljesített, Sergio pedig balszerencsés volt. Alex kihasználta ezt a balszerencsét, és épp ezt kell látnunk tőle. Erős felzárkózást produkált péntekhez képest, amikor a nagy balesete történt, a negyedik helyre kvalifikált és ott volt, amikor Sergióval megtörtént a baj” – összegezte Albon futamát Horner, akinek csapata három év óta először ünnepelt kettős dobogót.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: