DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Grosjean pontosan emlékszik, hogyan menekült meg

Az első hírek arról szóltak, hogy kedden akár haza is engedhetik a franciát, azonban elővigyázatosságból egyelőre benn tartják. Steiner elmondta, Grosjean mindenre emlékszik.

Az már hétfőn eldőlt, hogy Romain Grosjean kihagyja az eheti Szahíri Nagydíjat, miután a Haas bejelentette, hogy Pietro Fittipaldi fogja helyettesíteni a brutális balesetet túlélő pilótát, aki francia sajtóhírek szerint Abu Dhabiban szeretne még egyszer, utoljára rajthoz állni.

Ezt a tényállást Günther Steiner is megerősítette, aki szintén szeretné visszakapni főállású versenyzőjét a szezonzáróra, de egyelőre még ő is csak reménykedni tud. Az olasz állampolgárságú csapatfőnök továbbá azt is elmondta, hogy beszélt az orvosokkal, akik elmondták neki, hogy ma még nem engedik haza Grosjeant a kórházból.

„A célunk az, hogy Romain ott legyen az utolsó futamon” – kezdte Steiner a Motorsport.com számára. „Beszéltem vele tegnap, nagyon szeretne ott lenni Abu Dhabiban, de én azt válaszoltam neki, hogy először majd meglátjuk, hogyan érzi magát vasárnap vagy hétfőn” – mondta a vélhetően utolsó versenyére készülő Grosjeanról a csapatfőnök.



„Egyelőre még bőven van időnk, Pietro készen áll, de Romainra is számítunk, majd meglátjuk, hogyan érzi magát, én személy szerint semmit sem szeretnék elkapkodni, minden attól függ, hogyan javul az egészségi állapota.”

Ezt követően arra is kitért a csapatfőnök, hogy bár szépen gyógyulnak pilótája sérülései, mégsem engedik őt haza a kórházból a mai napon, ahogy arról előzetesen szóltak a hírek: „Nincs ok az aggodalomra, azt mondták, hogy egyszerűen biztonságosabb számára a kórházi közeg a gyógyulása érdekében. Ma még nem beszéltem vele, de tegnap igen, és elmondhatom, hogy mentálisan nagyon erős, sőt az orvosok szerint is optimistán áll a dolgokhoz.”

A csapatfőnök elmondta, Grosjean minden apró részletre emlékszik, csak azt nem tudta, hogyan történt a baleset: „Emlékszik rá, hogy ki akart szállni az égő autóból és arra is, hogyan sikerült ez számára, de megkérdezte tőlem, hogy mégis mi vezetett idáig.”

„Elmondtam neki, hogy összeért Kvjattal és belerongyolt a szalagkorlátba, mire ő azt felelte, hogy nem is látta, hogy ott van az orosz. Nem szeretném a szájába adni a szavakat, hiszen szerintem túl gyorsan történtek a dolgok ahhoz, hogy felfogja, mi is történt pontosan. Azt sem tudom, hogy visszanézte-e már a balesetet, mindenesetre én nem szeretném ezzel hátráltatni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: