DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Grosjean rajthoz állna Abu Dhabiban

A Formula-1-et közvetítő francia televíziós csatorna egyik munkatársa úgy értesült, Romain Grosjean nem szeretné, ha a bahreini horrorbaleset lenne számára a búcsú az F1-től, így indulna Abu Dhabiban.

Miután a csapatfőnök Günther Steiner is meglátogatta sérült pilótáját a bahreini katonai kórházban, világossá vált, hogy a hétvégén, ha akarna sem tudna rajthoz állni Romain Grosjean, így még hétfőn bejelentették, hogy a kétszeres F1-es világbajnok Emerson Fittipaldi unokája, a 24 éves Pietro Fittipaldi ül majd be a francia helyére a Szahíri Nagydíjon.

„Nem éppen ilyen körülményekről álmodoztam, mikor az F1-es pályafutásomon gondolkodtam, de a legfontosabb, hogy Romain jól van. Számomra hihetetlen, hogy bemutatkozhatok, de készen állok” – mondta a brazil versenyző, aki idén még nem vezette a Haas aktuális versenygépét.



Azóta az amerikai istálló hivatalos közleményben erősítette meg, hogy Grosjean égési sérülései szépen gyógyulnak, és ha minden igaz, akkor a mai napon haza is engedik a háromgyermekes édesapát.

A francia Canal+ csatorna egyik munkatársa, Julien Febreau úgy értesült, hogy bár honfitársuk kénytelen lesz kihagyni a Szahíri Nagydíjat most hétvégén, Grosjean mégsem szeretné, hogy ez a csúnya baleset jelentse számára az F1-es búcsút.

„Romain egyik nagy célja az, hogy rajthoz állhasson a szezonzáró versenyen Abu Dhabiban, amit 12 nap múlva rendeznek. Az lesz az utolsó versenye a Formula-1-ben” – mondta Febreau.

Közben Grosjean a fentebb látható képet posztolta Instagram-oldalára, a jókedvét pedig láthatóan nem veszítette el a francia: „Sosem gondoltam volna, hogy néhány guggolás ennyire jól tud esni. A testem szépen gyógyul a hatalmas ütközést követően, még egyszer köszönöm mindenkinek a sok jókívánságot! Utóirat: még mindig nagyon lassan megy a gépelés...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: