DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Kvjat mindkét balesetben főszerepet játszott

Danyiil Kvjat vasárnap mindkét látványos, ám – hála istennek – szerencsés kimenetelű balesetben benne volt. Azonnal tudta, hogy nagy a baj, mikor a tükörbe nézett, Strollra viszont haragszik.

Talán a sors iróniája, hogy a jelenlegi mezőny két legnagyobb bajkeverője, Romain Grosjean és Danyiil Kvjat hozták össze – túlzás nélkül állítva – az évezred eddigi legnagyobb balesetét. A rajt utáni métereken feltorlódott a mezőny, miután többen kisodródtak és azután tértek vissza a pályára.

Grosjean ezt látva úgy vágott át jobbra a pálya bal széléről, mintha a többiek nem is lennének ott, azonban – balszerencséjére – Danyiil Kvjat még mögötte volt, és az ő jobb hátsó kereke összeért az Alpha Tauri bal elsőjével – a többit pedig már mindenki látta.



„Az, hogy a 11. helyen értem célba borzasztóan frusztráló. Az első körben történtek miatt először megharagudtam Romainra a manővere miatt, de aztán a tükörből láttam, hogy azonnal felcsapnak a lángok. Minden dühöm elszállt és csak abban tudtam reménykedni, hogy valami szerencse folytán mégsem olyan súlyos az ütközés, mint amilyennek elsőre tűnt” – emlékezett vissza Kvjat.

Később aztán Lance Stroll-lal akadt össze az újraindításnál, a kanadai pilóta fejjel lefelé végezte, az orosz pedig egy tízmásodperces időbüntetést kapott, jó eséllyel emiatt maradt le a pontszerzésről – a büntetés jogossága pedig valóban megkérdőjelezhető.

„Ezt követően Stroll-lal is volt egy ütközésem. Enyém volt a belső ív, szerintem pedig egyértelműen látott is engem, mégis úgy fordult be mellém, mintha nem is lennék ott. Teljes szélességében feltettem az autót a rázóra, ennél többet én nem tehettem, így nem igazán osztom a versenyfelügyelők véleményét. Rossz döntést hoztak, tönkretették a versenyemet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: