DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Horner: Albonnak el kell felejtenie a balesetet

Bár az anyagi kár jelentős a brit-thai FP2-es balesete után, a Red Bull csapatfőnöke így is próbálta a pozitívumokat nézni a pilóta teljesítménye kapcsán. Magát Albont a tapadás hiánya lepte meg.

A Formula-1-es Bahreini Nagydíj pénteki napjának leglátványosabb történése kétségkívül Alexander Albon második edzésen bemutatott balesete volt: a brit-thai pilóta az utolsó kanyarból kijövet csapta falba az autóját. A Red Bull versenyzője a nap végén elmondta: váratlanul érte, mennyire nem volt tapadás a pálya szélén.

albon-crash-f1



„Ez is egy olyan eset volt, amelyet el kellett volna kerülnöm” – idézi szavait a Motorsport.com szaklap. „Kicsit meglepett a tapadás hiánya. Elég kellemetlen volt a szög is, egyáltalán nem mókásak ezek a balesetek, de minden rendben van. Elvettem ugyan, de igazából nem eléggé. Amikor az egyik kerék már a műfüvön van, a másik pedig a jól tapadó felületen, akkor történik ilyen. Előfordul az ilyesmi.”

Albonnak már csak azért sem jött jókor az autótörés, mivel jelenleg is az üléséért küzd, amely már hetek-hónapok óta inog alatta. Christian Horner csapatfőnök a szabadedzés után elmondta, hogy bár szerencsére semmi komoly nem sérült – a váltó pedig eleve egy edzésen használt darab volt –, az anyagi kár így is jelentős:

„Úgy tűnik, a monocoque és a motor is rendben van, a váltó pedig nem az, amit a versenyen használunk, de így is sűrű éjszakája lesz a srácoknak. Nehéz a pontos pénzösszeget meghatározni, de elég jelentős, mivel nekicsapódott a korlátnak az autó. Legalább három oldala sérült, ha nem mind a négy, ahogy az első és a hátszó szárny, valamint az orr is.”

Horner ennek ellenére is igyekszik a pozitívumokat megtalálni Albon teljesítményében: „Meg kell próbálnia elfelejteni ezt, mert Isztambulban és egyelőre ezen a hétvégén is egyre jobban érzi magát az autóban. A visszajelzései nagyban megegyeznek Maxéival. Nagy kár, hogy elszenvedte ezt a balesetet. Nem tudta teljesíteni az első körét a közepes gumikon, szóval balszerencséje volt, és persze ez a baleset sem segít.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: