DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Perez kihagyja 2021-et, ha nem ülhet Red Bullba

A mexikói pilóta továbbra is az energiaitalosok döntésére vár, ha viszont nem kapja meg az ottani ülést, akkor minden bizonnyal sehol máshol sem fog versenyezni a következő szezonban.

Sergio Perez a szezon végén Sebastian Vettel érkezése miatt távozik a Racing Pointtól, s jelenleg még nincs helye a 2021-es mezőnyben. A Red Bull ugyanakkor bevallottan az ő leigazolását is fontolgatja – Nico Hülkenbergé mellett – arra az esetre, ha Alexander Albon nem tud meggyőző teljesítményt nyújtani a hátralévő futamokon. Perez a Bahreini Nagydíjat megelőző sajtótájékoztatón – amelyen a Formula.hu is jelen volt – elmondta, hogy az energiaitalosok ülése az egyetlen lehetősége 2021-re:

perez-2020-f1-dppi



„Egyetlen opció van. Nagyon sok éve itt vagyok már, folytatni akarom, és szerintem most járok pályafutásom csúcsán. Ugyanakkor úgy szeretném folytatni, hogy annak oka van, egy konkrét tervvel és egy jó projekt keretein belül. Szóval ha nem lesz egy olyan projekt, ami jó és továbbra is százszázalékosan motivál, akkor azt inkább nem fogadom el.”

A Red Bull eközben továbbra is időt akar adni Albonnak a bizonyításra, Perez pedig addig kénytelen várni: „Ezt nem én irányítom. Szóval ennek a három futamnak is úgy vágok neki, hogy próbálok a saját feladatomra fókuszálni, mint mindig, továbbra is jól teljesíteni, a többi úgysem az én kezemben van.”

A mexikói azt is elárulta, hogy ha az F1-ben nem lesz helye, akkor valószínűleg teljes egészében kihagyja a 2021-es évet, nem tudja ugyanis elképzelni magát más versenysorozatban: „Úgy gondolom, ha nem lesz jövőre ülésem a Formula-1-ben, akkor nem látom, hogy bármi mást csinálnék. Akkor kihagyok egy évet, hogy átgondoljam, mit akarok csinálni, igazán hiányzik-e. A legtöbb versenyző a visszavonulása után hat hónappal megőrül, és bármibe belevágnak, ami elérhető. Meglátjuk, még sosem tapasztaltam ilyet, egész életemben ezt csináltam. Szóval meg kell néznem, milyen a sporton kívüli élet, mennyire passzol hozzám, aztán kiderül, hogy hiányzik-e ez vagy inkább azt az életet folytatnám.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: