DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

„Nem vonultattuk vissza Schumachert Hamilton miatt”

A korábbi Mercedes-vezér cáfolta, hogy ők vették rá a német klasszist, hogy helyet csináljanak a McLarentől érkező britnek. Haug szerint Schumacher is felérhetett volna a csúcsra a turbóérában.

Lewis Hamilton másfél hete a Formula-1-es Török Nagydíjon beállította Michael Schumacher hét vb-címet számláló rekordját. A brit – aki egyébként a német Ferraritól történő első visszavonulása utáni évben, 2007-ben debütált a száguldó cirkuszban – épp Schumachert váltotta 2013-ban a Mercedesnél, amikor az másodszor is szögre akasztotta a bukósisakját.

hamilton-schumacher-dppi_1



Norbert Haug, aki akkoriban a Mercedes vezérkarának tagja volt, tagadja azokat a feltételezéseket, hogy ők kényszerítették volna bele Schumachert az újabb visszavonulásba, hogy helyet csináljanak a McLarentől átigazoló Hamiltonnak – sőt, a szakember szerint a német is képes lett volna akár újabb vb-címeket nyerni a 2014-től dominánssá váló autóban:

„Nem, nem így történt” – felelte a visszavonultatásra vonatkozó feltevésre a Sport1-nek nyilatkozó Haug. „Ha megnézzük, Michael közel volt a 44. születésnapjához, amikor visszavonult, de ez nem jelenti azt, hogy ne lett volna képes nyerni 2013-ban, 2014-ben és 2025-ben, és ne tudta volna megnyerni akár a világbajnokságot is. Aki 2012-ben pole-pozíciót szerez Monacóban, az szerintem 2014-ben is képes a győzelemre egy olyan vagy még inkább domináns autóban.”

„Mindent a hibridérára való készülésre fordítottunk, ami mivel a riválisok nem álltak készen, 2013 helyett 2014-ben kezdődött. S mint tudjuk, a Mercedes azóta az összes vb-címet megnyerte, zsinórban hétszer a pilóták és a konstruktőrök értékelését is. Ez egy elképzelhetetlen és hihetetlen eredmény a Formula-1 történetében, ami önmagáért beszélt a csapatot, a pilótát és a menedzsmentet illetően is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: