DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A főnök egy polcra teszi Ricciardót és Alonsót

Senki sem gyorsabb jelenleg Daniel Ricciardónál, a spanyollal való összevetés eredménye döntetlenre jön ki – vélekedik az ausztrál jövő évi főnöke, Zak Brown.

Várhatóan sok csatát fog vívni a következő szezonban Daniel Ricciardo és Fernando Alonso: előbbi átigazol a McLarenhez – ahol néhány éve Alonso versenyzett –, míg utóbbi Ricciardo utódjaként, a Renault-val tér vissza. A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown összehasonlította a két versenyzőt, érezhetően saját igazolása felé húzva:

„Fernando véleményem szerint 10-ből 9 pontos minden területen. Daniel zseniális egyetlen körön és zseniális versenytávon is, sok agresszivitást látok benne” – mondta Brown az F1-es újságíró, Peter Windsor YouTube-csatornájának adott interjúban. Az amerikai két éven át volt Alonso főnöke a csapatnál. „Amíg mindketten ugyanabban az autóban nem ülnek egyidejűleg, nem hiszem, hogy valaha tudni fogjuk, ki a jobb. Mindazonáltal nem hiszem, hogy pillanatnyilag bárki gyorsabb lenne Danielnél, ezért talán döntetlen az eredmény köztük. Én természetesen a sajátomért szorítok.”



Windsor arra is kíváncsi volt, ha a Brown által nagyra tartott és épp agresszivitása miatt dicsért ausztrál ül a McLarenben a csapat idei legjobb versenyén, az Olasz Nagydíjon – ahol Carlos Sainz második helyezést szerzett csupán 0,415 másodperc hátrányban –, vajon sikeresen levadászta volna-e Pierre Gasly Alpha Tauriját a győzelemért.

„Carlos és Lando is nagyszerű rajtolók, Carlos ilyen téren a legjobb a mezőnyben. Nem hiszem, hogy bármi mást csinálni lehetett volna, leszámítva egy bevetődést a belső íven. De Carlost és Landót arra kértük, versenyezzenek a csapatért. Bárki be tud vetődni belülre, aztán reménykedik a legjobban, de mélységesen csalódottak lettünk volna egy kieséssel, miközben a második helyezés a kezünkben volt” – válaszolt a felvetésre Brown: abban a helyzetben nem merész előzésre volt szükség.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: