DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

„Alonso a Renault-val kemény ellenfél lesz”

Egykori főnöke szerint az F1-be jövőre visszatérő kétszeres világbajnok a hozzáállásának és az intelligenciájának köszönhetően komoly kihívója lesz a McLarennek.

„Nehéz lesz legyőzni” – így reagált a McLaren-főnök Zak Brown, amikor egy interjúban felmerült a jövőre visszatérő Fernando Alonso neve. A spanyol azzal a Renault-val csatlakozik újra az F1-hez, ami jelenleg a McLaren istállójának egyik legnagyobb ellenfele, ezért a csapatfőnök már jó előre felkészítette magát a kihívásokkal teli következő szezonra. Jól ismeri a pilótát, hiszen 2015 és 2018 között három évig együtt versenyeztek a csapatnál.

alo-brown-portre1



„Őszintén élveztem a vele való versenyzést. Nagyszerű kapcsolatot ápolunk. Sajnos nehezebb időkből több jutott nekünk, és olyan híre van, amit én sosem tapasztaltam vele kapcsolatban. Mindenki azt mondja, mennyire nehéz vele, miközben nekem mindig gördülékenyen zajlott vele a munka. A munkához való hozzáállása és az intelligenciája példátlan, kemény ellenfél lesz Renault-nál. A Formula-1-ben töltött rövid időm alatt ő volt összességében a legjobb pilóta, akivel együtt dolgoztam. Nehéz lesz őt legyőzni, a tempója kétségkívül rendben lesz” – hangzott el a Peter Windsor által készített Youtube-interjúban.

Brown a fentiek mellett kiemelte Alonso maximalizmusát is, mint pozitívumot. „Nem tudom, hogy amiatt-e, mert én is rendelkezem a pilóták mentalitásával, de az együtt töltött három borzalmas év alatt egyetlen összetűzésünk sem volt. Legyen a tét a hetedik vagy a tizenhetedik helyezés, minden versenyhétvége minden napján beleadott mindent. Igazi profi.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: