DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Bizakodással tölti el 2021-re a fejlődés a Ferrarit

Az utóbbi futamokon mutatott előrelépés alapján egyre bizakodóbb a hangulat a maranellóiaknál a következő év kapcsán, Mattia Binotto csapatvezető szerint pedig még az idei szezonnak sincs vége.

Borzalmas formában kezdte az idényt a Ferrari, néhány meglepetést jelentő dobogót leszámítva általában a középmezőny második felében szerénykedtek. Idei autójuk, az SF1000-es egyfelől az erőforrás terén jelentett nagy visszalépést az elődökhöz képest, de az aero-hatékonyság terén is lemaradásban vannak a riválisokhoz képest.

ferrari-isztambul-2020



Viszont a limitált változtatási lehetőségek ellenére is igyekeznek ezeket orvosolni a maranellóiak: 2021-re új erőforrás készül, míg aerodinamika terén már az elmúlt nagydíjakon is láthattunk fejlesztéseket. Amelyek valamelyest meg is hozták az eredményüket: érezhetően előrelépett a Scuderia, a legutóbbi Török Nagydíjon például a harmadik és negyedik helyet hozták el. Ez pedig bizakodással tölti el Mattia Binotto csapatfőnököt a 2021-es szezont illetően is:

„Nyilván rendkívül fontos, hogy most jól teljesít a Ferrari” – idézi Binottót a Motorsport.com szakoldal. „Tudjuk, hogy javítottunk az autón, s ha megnézzük az utóbbi futamokat, javítottunk a versenyben elfoglalt helyezésünkön is. Úgy vélem, az autó konzisztensebbé és valamelyest gyorsabbá is vált. Jó, hogy végre ilyen eredményeket érünk el, mert szerintem ez a jövő év szempontjából is nagyszerű.”

„Bizakodva várjuk a következő futamokat is. A konstruktőri világbajnokság szempontjából is biztató ez, még nincs vége a szezonnak. Keményen dolgozunk azon, hogy megértsük az autó gyengeségeit és igyekezzünk megoldani őket. És főleg a következő idényre való felkészülés során biztatók ezek az eredmények.”

Persze azzal is tisztában vannak, hogy érdemes óvatosan kezelni az isztambuli eredményt, hiszen ott trükkös aszfalt és eső nehezítette a mezőny dolgát, s Sebastian Vettel szerint ilyen körülmények között többet számít a versenyző: „Még így is sok függ attól, hogy a megfelelő működési tartományban tarthatók-e a gumik, és hogy hogyan működik az autó. De fogalmazzunk úgy, hogy több lehetőség van a saját képességeid megmutatására” – mondta el a Ferraritól az év végén távozó német.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: