DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„90 százalék nem győzné le Hamiltont azonos autóban”

Bár Carlos Sainz is úgy véli, hogy a mezőny jelentős része nyerni tudna a Mercedesszel, viszont a hétszeres F1-es világbajnok brit ellen már a legtöbben esélytelenek lennének csapaton belül.

Lewis Hamilton sorra döntögeti a rekordokat: néhány hete már egyedül vezeti a futamgyőzelmi örökranglistát, a legutóbbi Formula-1-es Török Nagydíjon megszerzett hetedik világbajnoki címével pedig szintén beállította Michael Schumacher csúcsát. Sokan úgy vélik azonban, hogy a sikereit pusztán a Mercedes fölényének köszönheti: a legfőbb kihívójának tartott Max Verstappen például ugyan elismeri a brit teljesítményét, szerinte a mezőny 90 százaléka győzni tudna az Ezüst Nyilak színeiben.

hamilton-mercedes-isztambul-1



Amikor Verstappen korábbi csapattársát, Carlos Sainzt szembesítették a holland nyilatkozatával, a spanyol csak részben értett egyet, szerinte ugyanis Hamilton ellen a versenyzők nagy részének nem lenne esélye azonos autóban:

„Érdekes kérdés. Egyetértek Maxszel abban, hogy talán a mezőny 90 százaléka nyerne a Mercedesben a versenyen és az időmérőkön, viszont ha Hamilton ellen ültetnénk be a versenyzők felét a Mercedesbe, akkor a 90 százalékuk nem tudná legyőzni” – vélekedett Sainz a Motorsport-Total.com szaklapnak nyilatkozva. „Ha Hamiltont kivennénk a versenyből, akkor valóban talán a jelenlegi felállás 90 százaléka győzni tudna a Mercedesszel.”

„Ez jól leírja, mi is a helyzet jelenleg a Formula-1-ben, de azt is, hogy Hamilton egyike a legjobbaknak, még ha a legjobb autóban is ül. Nagyon alaposan megfigyelem, hogyan teljesít nyomás alatt Hamilton, hogyan tudja olyan jól összerakni az összes szektort a Q3-ban és megszerezni a pole-t, még ha elég kicsi is az előnye Bottashoz képest. Ausztriában másfél másodperccel győzte le Bottast az esőben. Olyan dolgokat csinál, amelyekre nem mindenki képes. De a csapattársának kellene lennem, hogy még több részletet tudjak mondani erről.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: