DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Raikkönen: Egyszer vezettem rosszabb körülmények közt, ma reggel

Kimi Raikkönen ihletett formában van az elmúlt hetekben, most pedig minden, talán még ralis múltját is felhasználva vezényelte a Q3-ba az Alfa Romeót, ebben a szezonban először.

Az Alfa Romeo finn pilótája elképesztő módon használta ki az időmérőn is rutinját, csakúgy, mint az esővel induló Portugál Nagydíj rajtjánál, az Isztambul Parkban is az egyik legjobbként alkalmazkodott a heves időjárási viszonyokhoz.

A csapat mindkét pilótája bekerült a Q3-ba, idén először jutottak el idáig a hinwiliek, akik számára külön öröm, hogy ez a hétvége az 500. a csapat történelmében. Raikkönen végül a nyolcadik, Giovinazzi pedig a tizedik helyet szerezte meg a kvalifikáción.

„Mondhatjuk, hogy végül egész jól alakult az időmérő és egész jól is éreztem magam, de reggel még nagyon nem így nézett ki a dolog. Eléggé szenvedtünk, így eszközöltünk néhány változtatást a harmadik szabadedzésen és próbáltunk gyakorolni is, ami valamennyire aztán segítségünkre volt az időmérőn” – kezdte a Skynak értékelését a Jégember.



A Sky riportere megkérdezte a finntől, versenyzett-e már rosszabb körülmények között: „Nem voltak a legideálisabbak a körülmények, de mindenkinek ugyanezzel kellett ma megküzdenie, és végtére mondhatjuk azt is, hogy a mi kezünkre játszottak a dolgok. Ettől csak egyszer találkoztam rosszabb viszonyokkal egész karrierem alatt, ma reggel, de ezen is túlvagyunk.”

„Egyszer el is vesztettem az autót, de végül sikerült a legtöbbet kihoznunk a mai napból. Biztosan nem lennénk ebben a pozícióban, ha ma száraz pályán kellett volna köröznünk.” Giovinazzi a 10. helyet szerezte meg a kvalifikáción, aki szintén elégedetten nyilatkozott.

„Ilyen körülmények között nehéz megjósolni, hogy mi fog történni az első körben, de most elégedett vagyok azzal az eredménnyel, amit elértünk csapatként. Rég jártunk már két autóval a Q3-ban, ez pedig épp a megfelelő módja annak, hogy megünnepeljük az 500. nagydíjunkat. Folytatnunk kell ezt az utat, és akkor holnap jó eredményt érhetünk el” – összegzett az olasz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: