DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Wolff: A Ferrari elengedte 2021-et

Miközben a Mercedes alig találja az egyensúlyt 2021 és 2022 között azt illetően, hogy melyik szezonra fordítsanak nagyobb figyelmet, Toto Wolff szerint a Ferrari már a következő évet is elengedte.

Minden idők második legrosszabb teljesítményével zárhatja 2020-at a Ferrari, ugyanis attól a pozíciótól, ahol jelenleg állnak a pontversenyben, mindössze egyszer végeztek hátrébb, balszerencséjükre pedig a szabályváltozásokat is eltolták 2022-re.

Az aerodinamikai szabályok alig változnak valamit 2022-re, ráadásul alig módosíthatnak valamit autóikon a gyártók a következő évre, így a Ferraritól aligha kell csodát várni 2021-ben, még akkor is, ha teljesen új motort építenek a télen.

Wolff szerint az olaszok már most 2022-re gyúrnak


A Mercedes élén hetedik világbajnoki címét elnyerő Toto Wolff úgy véli, a következő év hasonló lesz az ideihez, a Ferrari pedig már most el is engedte azt: „Nem gondolnám, hogy a feje tetejére áll az erősorrend jövőre” – kezdte Wolff az osztrák ORF tv-csatornának.

„Lesznek csapatok, mint a Ferrari, amelyek nem foglalkoznak majd 2021-gyel, helyette inkább már a kezdetektől 2022-re fognak koncentrálni. Számunkra viszont nehézséget fog okozni, hogy megtaláljuk a megfelelő egyensúlyt 2021 és 2022 között.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: