DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hogyan lehetne jobb az Alfa? - „Ha gyorsabb lenne!”

Ugyan Alfa Romeo néven, de az egykori Sauber ezen a hétvégén ünnepli 500. F1-es nagydíját. Raikkönen szerint ez egy szép mérföldkő, de jobban érdekli, hogy a tempójukon javítani tudjanak.

Ezen a hétvégén vesz részt 500. alkalommal Formula-1-es nagydíjon a Sauber csapata, s bár már második éve Alfa Romeo néven versenyeznek – ez pedig jövőre is így lesz -, de az istálló központja továbbra is Hinwilben található.

Kimi Raikkönent kérdezték arról, mit jelent ez a csapat számára: „Azóta, hogy bemutatkoztam a Sauber színeiben a Formula-1-ben, sokkal nagyobb lett a csapat. Felépítettek egy komplett gyárat, van egy szélcsatornánk, szóval sokkal felszereltebbek vagyunk.”

„Volt szerencsém együtt dolgozni csapatokkal Angliában, Olaszországban, Svájcban, és elmondhatom, hogy bár mindenhol egy kicsit másképp állnak a dolgokhoz, mégis ugyanazokért a célokért küzdenek” – mondta Raikkönen az Alfa Romeo online sajtótájékoztatóján, melyen a Formula.hu is képviseltette magát.



„A Sauber ma már képes egyedül felépíteni egy komplett F1-es autót, nyilván a váltót és a motort a Ferraritól kapjuk. Az ilyen kisebb csapatoknál a pénz mindig kulcskérdés, így ez egy nagyszerű teljesítmény ettől az istállótól, hogy 500. alkalommal vesz részt egy F1-es versenyhétvégén.”

Raikkönenék versenyei sokszor már szombaton elúszni látszanak, hiszen nem sikerül jó rajthelyet szerezniük. Arra a kérdésre, hogyan tudnának javítani a kvalifikációs tempón, a finn hozzá méltó választ adott: „Gyorsabbnak kell lennünk!”

„Általában vasárnap jobban működik az autó. Ez nem azt jelenti, hogy a szombatot a kukába dobjuk csak azért, hogy majd a versenyen előrébb kerülhessünk. Sok apró tényező vezet ehhez, egyelőre nem tudjuk kihozni a maximumot a gumikból egy körön. Szeretnénk a hétvégén egy jó eredményt elérni és pontokat hozni a csapat konyhájára.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: