Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. július 31. szombat
F1

Fontos bejelentést tett az Alfa Romeo

A Sauber és Alfa Romeo együttműködése év végéig volt érvényes, de a felek meghosszabbították a 2021-es szezonra vonatkozóan is: a csapat így a megszokott színekben, az olasz márka támogatásával folytatja.

A Formula-1 egyik legnagyobb múltú csapata, a világbajnokságon 1993 óta versenyző Sauber Motorsport együttműködése 2018-ban indult az Alfa Romeóval. Az első, 1950-es Formula-1-es szezont megnyerő márka visszatérése a rajtrácsra a Fiat-konszern néhai vezérigazgatója, Sergio Marchionne víziója volt. Az Alfa Romeo az említett évben névadó szponzorként társult a Sauberrel, majd 2019-ben átnevezés történt, és a csapat azóta Alfa Romeo Racingként fut.

A partnerség az utcai autókra is kiterjedt: az Alfa Romeo Giulia GTA és GTAm modellek fejlesztésében részt vett a Sauber mérnöki részlege, valamint Antonio Giovinazzi és Kimi Raikkönen tesztelték az autókat. Az együttműködés további előnye az istálló számára a Ferrarival való szoros kapcsolat, technikai téren és pilótafronton is: a csapat a Scuderia kötelékének versenyzői közül Charles Leclerc-t és Giovinazzit alkalmazta.Ezt az együttműködést hosszabbította meg a Sauber és az Alfa Romeo a negyedik évre, 2021-re. A bejelentést az F1-es szezon harmadik olasz versenyére, az Emilia-Romagna-i Nagydíjra időzítették. Ebből az apropóból az Alfa Romeo C39 különleges festéssel versenyez Imolában, az olasz zászló trikolórja felkerül a bukókeret tetejére és a hátsó szárny véglapjaira.

„Az Alfa Romeóval való kapcsolatunk meghosszabbítása egy valódi szándéknyilatkozat mindkét féltől” – mondta a csapatfőnök, Frederic Vasseur. „A Sauberben az Alfa Romeo egy elkötelezett, teljesítmény által vezérelt partnerre talált, akire rábízhatták márkájukat: megtiszteltetésnek érezzük, hogy nevünkben hordozhatjuk az Alfa Romeo örökségét és múltbéli sikereit. Mindkét fél szándéka mindig az volt, hogy ez a kapcsolat hosszú távon gyümölcsöző legyen. Erős alapokat fektettünk le az elmúlt három szezonban, a célunk pedig az, hogy a munka jutalmát 2021-ben és utána arassuk le.”

„A versenyzés és teljesítmény az Alfa Romeo DNS-ének középpontja” – nyilatkozta Mike Manley, az FCA konszern vezérigazgatója. „A márka gyakorlatilag a versenypályán született meg, és ma még mindig versenyzünk a motorsport technológiailag legfejlettebb szintjén. A Sauber Csoporttal való együttműködés megengedi ügyfeleinknek, hogy profitáljanak az exkluzív versenyzési tudásból.”

Bár Vasseur szavai és az Alfa Romeo tradíciója jól hangzanak, az istállónak pocsék szezonja van 2021-ben, mindössze 5 ponttal nyolcadikak a konstruktőri tabellán. Az istálló tavaly még 57 pontot gyűjtött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?