DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Wolff: Max „csillagok háborúját” idézne elő

A Mercedes F1-es csapatfőnöke a Lewis Hamilton és Nico Rosberg között látott ellenséges viszonnyal magyarázta, miért nem opció számukra a Red Bull holland versenyzője.

Sokan úgy vélik, és ezt az idei szezon is alátámasztja, hogy Max Verstappen pillanatnyilag a Formula-1-es mezőny egyik legjobb versenyzője, és az egyetlen, aki olykor komoly fenyegetést tud jelenteni a Mercedesekre. Éppen ezért rengeteg rajongó kíváncsi rá, mire lenne képes a holland az Ezüst Nyilaknál a hetedik vb-címe kapujában álló Lewis Hamilton ellen.

verstappen-hamilton-redbull-1_1



Amikor azonban az ORF arról kérdezte a Mercedes-csapatfőnök Toto Wolffot, hogy összerakná-e Verstappent és a britet egy „szupercsapatba”, határozott nemmel felelt, felidézve a Hamilton és Nico Rosberg közötti néhány évvel ezelőtti viszályt:

„Max nem opció a Mercedes számára. Sosem fogjuk pontosan megérteni, mi is történt annak idején a Nico és Lewis közötti kapcsolattal. Régre nyúlik vissza a kapcsolatuk, egész pontosan a gokartos időkig és az utánpótlás-kategóriákig. Láthattuk, hogyan alakult át a barátságuk rivalizálássá, majd ellenségeskedéssé. Nehéz volt megérti ezt a dinamikát közöttük.”

„Akkor kezdődött, amikor 2013-ban én is a csapathoz kerültem, és onnantól kezdve egyre rosszabb és rosszabb lett. Roppant nehéz volt megbirkózni a helyzettel. A csapat megbeszélésein érezni lehetett a negatív energiákat a levegőben. Egy ponton ez már nem volt elfogadható, úgyhogy beszéltünk róla, de a versenyzők közötti ellenségeskedés akkor is megmaradt. Max jelenléte egy teljesen felesleges „csillagok háborúját” idézne elő. Szerencsére Valtterivel mindez nem jelentkezett” – utalt Wolff Hamilton jelenlegi társára, Bottasra.

Ami a szerződéseket illeti: Verstappent 2023 év végéig kontraktus köti a Red Bullhoz, ám a pletykák szerint vannak olyan záradékok, amelyek teljesítményfüggően lehetővé teszik esetlegesen a korábbi távozását. A Mercedesnél viszont pillanatnyilag csak Bottasnak van szerződése 2021-re, Hamiltonnal továbbra sem írtak alá.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: