DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Massa: Verstappen bajnok lesz, már csak autó kell hozzá

A brazil ex-F1-es szerint a Red Bull holland pilótája a jelenlegi mezőny egyik legnagyobb tehetsége, és most már készen áll a vb-címre, eddig azonban nem volt alatta erre alkalmas technika.

A legtöbben Max Verstappent tartják a jelenlegi Formula-1-es mezőny egyik legjobb pilótájának, s idén is ő volt az egyetlen, aki alkalomadtán meg tudta nehezíteni a Mercedes dolgát. Csakhogy arra idén sem volt alkalmas a Red Bull autója, hogy komolyan beleszóljon a vb-harcba – sőt, talán 2022-ig nem is lesz –, pedig Felipe Massa szerint csak ez hiányzik ahhoz, hogy a holland révbe érjen:

verstappen-imola-redbull-1



„Max egyértelműen egy óriási tehetség” – nyilatkozta a brazil ex-F1-es a holland Ziggo Sportnak. „Kétségkívül egy jövőbeli világbajnok, efelől semmi kétségem. Sajnos eddig nem volt meg hozzá az autója, hogy világbajnokságot nyerjen. Pillanatnyilag talán még túl is teljesít az autón, de szükség lenne még néhány tizedre, hogy vb-címet nyerhessen. Remélhetőleg ez hamarosan megtörténik, már csak a rengeteg rajongója miatt is. Várom, hogy lássam őt nyerni, mert ő az egyik legnagyobb tehetség az F1-ben.”

Massa arról is beszélt, hogy Verstappen mostanra kinőtte azokat a hibáit, amelyek a 2018-as évad elejéig jellemezték őt: „Legyünk őszinték: eleinte Max nagyon gyors volt és remekül teljesített, de követett el hibákat is. Ezek miatt több esélyt is elszalasztott, de ez teljesen normális fiatalon. Ugyanakkor most már nem látunk tőle hibákat, és szerintem ez a legbiztatóbb. Megvan a tehetsége, de most már kiegyensúlyozott is mellé. Most már készen áll a vb-címre, már csak a megfelelő autóra van szüksége ehhez.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: