DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Albers: A Red Bullnak szüksége lesz Perez pénzére

Christijan Albers szerint jó esély mutatkozik rá, hogy Sergio Perez jövőre a Red Bullnál fog versenyezni, sőt az energiaitalosoknak is jól jöhet a mexikói szponzorainak támogatása.

Ki ne tudná, a Red Bull ülésére két pilóta pályázik a legjobb esélyekkel: Nico Hülkenberg és Sergio Perez. Míg a német idén csak beugrós volt a Racing Pointnál, addig a mexikóinak Sebastian Vettel érkezése miatt nincs maradása a rózsaszíneknél.

A korábbi F1-es versenyző, Christijan Albers értékelte a helyzetet a De Telegraafnak: „Nem gondolom, hogy Nico Hülkenberg mellett tennék le a voksukat, azt is elmondom, miért” – kezdte Albers.

„A Red Bullnak hamarosan szembe kell néznie a motorproblémáival, ami nagyon sokba fog nekik kerülni” – tért ki a Honda 2021-es kiszállására a holland. „Emlékeznek még Robert Doornbosra? Úgy emlékszem, ő 2006-ban 12 millió dollárt tett le az asztalra, hogy a Red Bullnál versenyezzen. Nekik is szükségük van a pénzre.”

Jövőre már azonos színekben versenyeznek?


„Éves szinten 25 milliót fizettek a Renault-nak az erőforrásokért, most pedig ingyen kapták meg a Honda technikáját, ami mellé jelentős szponzori támogatás is érkezett. Nagy problémát fog számukra jelenteni, amikor ezt elveszítik.”

Sergio Perez támogatásáról egy meg nem nevezett csapatfőnök nyilatkozott nemrég, aki elmondta, Perez ugyan nem hoz túl sok pénzt a konyhára – mindössze 3-4 millió dollárt -, azonban a szponzorai ezen felül azért állják a mexikói fizetését.

Amennyiben a Red Bullnak valóban jó mélyre kell majd nyúlnia a zsebében az új erőforrásokért, tényleg jól jöhet Perez pénze, ráadásul könnyebben is menne a beilleszkedése, mint Nico Hülkenbergnek, aki tulajdonképpen kihagyott egy évet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: