DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 11. péntek
F1

Hamilton: Wolff a létező legjobb főnök

Nem győzte dicsérni a Mercedes csapatvezetőjét a hetedik F1-es világbajnoki címe felé menetelő brit, aki szerint főnöke erőssége abban áll, hogy mindenben maga elé helyezi az alakulatot.

A múlt hétvégén a Mercedes zsinórban hetedik konstruktőri világbajnoki elsőségét gyűjtötte be az Imolában aratott kettős győzelmével, amellyel új rekordot állított fel a Formula-1-ben. A 2014 óta tartó sikerszériában Lewis Hamilton mellett komoly szerepe van a csapatvezető Toto Wolffnak is, aki azonban az Emilia-Romagna-i Nagydíjon is egy szerelőt, Leo Stevenst küldött fel maga helyett a pódiumra. Hamilton szerint ez is csak azt mutatja, mennyire kiváló csapatfőnök is Wolff:

wolff-hamilton-dppi



„Azt gondoltam, ő fog feljönni a dobogóra, szóval kicsit meglepődtem” – mondta el a pilóta még az imolai sajtótájékoztatón, amelyen a Formula.hu is részt vett. „Azt hittem, azért állt előre. Nagyon ritkán látjuk őt elöl, de most odament, interjút is adott, ezért azt hittem, feljön – de míg nyilván jó érzés lett volna neki fent lenni velünk, ez is megmutatja, hogy mennyire igazán jó vezető. Nem próbál meg minden fonton előre állni, nem követel semmit. A csapatot helyezi előtérbe, és szerintem kétségkívül ő a legjobb vezető itt.”

„Nem számít, mit mondanak mások, senki sem végzett olyan jó munkát, mint ő. Szerintem ez a mentalitásából fakad, valamint az irányítói, megértői képességei és az egója egyvelegéből. Ezek együtt a létező legjobb főnöket adják ki. A csapatnál egyetlen ember sem alárendelt, és tényleg mindennel törődik: hogyan mennek a dolgok a pályán kívül, hogyan alakulnak otthon a dolgok a családdal, és tehetnek-e bármit azért, hogy az illető jobban dolgozzon. Nagyszerű ember, és megtiszteltetésnek érzem, hogy ő lehet a vezetőnk. Nem érhettük el volna mindezt az ő irányítása nélkül.”

Hamilton és Wolff közismerten szoros kapcsolatot ápol egymással, egyes találgatások szerint egymástól is függ a jövőjük a Mercedesnél. A hatszoros világbajnok versenyző Imolában finom utalást tett arra, hogy talán 2021-ben már nem is lesz a mezőnyben, Wolff viszont nem tartja valószínűnek, hogy a pilóta távozna az F1-ből.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: