DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 11. péntek
F1

Wolff: Kétlem, hogy Hamilton távozik

Lewis Hamilton tegnapi kijelentései ellenére a Mercedes csapatfőnöke hiszi, hogy a verhetetlen alakulat jövőre is egy egységként folytatja a versenyzést. A bizonytalanság mégis érzékelhető.

A hetedik világbajnoki címe felé száguldó pilóta tegnap meglepte a sajtót, amikor az imolai F1-es futam végeztével arról kezdett beszélni, talán már jövőre sem marad a száguldó cirkuszban.  Szerződése év végén lejár a Mercedesszel, a tárgyalások pedig egyre későbbre csúsznak. Ennek ellenére a gárda vezetője, Toto Wolff hiszi, hogy az alakulat 2021-ben is változatlan felállással folytatja. Sejti, mi vezetett Hamilton kijelentéseihez.

wolff-portre-20201



„Nem hiszem, hogy távoznia, és remélem is, hogy nem fog távozni, de ha így lesz, akkor egy felbolydult pilótapiacot fog maga mögött hagyni. Szerintem a pillanat, az érzelmek tehetnek róla. Mindannyian boldogok vagyunk, de egyben fáradtak is. Átérzem a helyzetét, amiért megkérdőjelezi önmagát, és elgondolkozik a fontos dolgokon. A híreket bekapcsolva szembesülünk azokkal a nehézségekkel, amelyekkel mindannyian küzdünk, szóval érthető, hogy így érez. De folytatni akarjuk ezt az utazást, még nem végeztünk. Eljön az a pont, amikor eldől az egyéni világbajnoki cím sorsa. Akkor leülhetünk, és beszélhetünk a szerződésről. Van még néhány hónapunk a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj előtt” – idézte a PlanetF1 Wolffot.

A távozással kapcsolatos spekulációk nem csak Hamilton, hanem Wolff jövőjéről is szólnak, de a Mercedes vezére leszögezte: nem tervezi maga mögött hagyni a márkát. De ez nem azt jelenti, hogy hosszú távon ő maradna a csapatfőnök…

„Ez az én csapatom, büszke résztulajdonos vagyok, és nem megyek sehová. A jövőben talán megváltozik a szerepem. Mint ahogy Niki Lauda a hetvenes években egy péntek vagy szombat reggel felébredt, és azt mondta: én ezt már nem élvezem. Ez bárkivel megtörténhet, de folytatni akarjuk ezt az utat. Még nem végeztünk” – jelentette ki.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: