DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Azt sem tudom, itt leszek-e jövőre

Felkapták a fejüket az újságírók Hamilton kijelentésén a vasárnapi imolai sajtótájékoztatón. A brit először ejtette el, hogy talán nem marad a mezőnyben 2021-ben. Izgatják a versenyzés utáni élet lehetőségei.

A Mercedes zsinórban hetedik konstruktőri világbajnoki címét ünnepelte Imolában – túlszárnyalva a Ferrari korábbi rekordját –, Lewis Hamilton pedig saját hetedik trófeája felé tett fontos lépést 13-ból kilencedik idei győzelmével. Mint ismert, a versenyzőnek továbbra sincs szerződése 2021-re: mindenki felkapta a fejét a nagydíj utáni sajtótájékoztatón Hamilton egyik válaszára. A kérdés arra vonatkozott, befolyásolja-e a döntését az, hogy Toto Wolff csapatfőnök már az utódját keresi, aki talán jövőre elfoglalja a helyét. A válasz így hangzott:

„Azt sem tudom, hogy itt leszek-e jövőre. Ennélfogva jelenleg ez nem foglalkoztat engem” – mondta Hamilton az FIA-sajtótájékoztatón, melyen a Formula.hu is a résztvevők között volt a helyszínen. Hozzátette: „Megértem és sok mély beszélgetést folytatunk, Toto és én. Épp ezért nagyon jól tudom, mentálisan mi a helyzet vele. Nagy terhen osztozunk, és cipeljük mi ketten.”



„Hosszú ideje vagyok már itt, ezért egyértelműen meg tudom érteni, hogy valaki vissza akar venni és több időt szentelni a családra és egyebekre. Nem tudom, ki fogja helyettesíteni őt, de ő egy vérbeli vezető” – mondta Hamilton, majd ecsetelte Wolff fontosságát, de azt is, hogy a Mercedesnél minden egyes csapattag számít: „Ez a csapat nem csupán egy emberről szól. Nem Toto építi az autót. Ez valódi csapatmunka. De támogatom őt, azt, amit tenni akar.”

Az elejtett megjegyzés révén ekkor persze már jobban foglalkoztatta a csapat képviselőit annál, mit gondol Wolff dilemmájáról, az, hogy tényleg fennáll-e az esély, Hamilton nem hosszabbít 2021-re:

„Novemberben járunk, őrület, hogy a karácsony már nincs is messze. Természetesen remekül érzem magam, nagyon erősnek. Akár hónapokon át tudnám folytatni. Ennélfogva nem tudom. Említettétek Totót és a szavatossági időt. Sok dolog foglalkoztat: szeretnék itt lenni jövőre, de erre nincs garancia. Sok minden izgat engem abban a bizonyos versenyzés utáni életben. Az idő majd megmondja” – nyilatkozta rejtélyesen Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: