DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

További időt ad Albonnak a Red Bull - nincs döntés

Dr. Helmut Marko szerint nem hoznak döntést Imola után sem, Abu Dhabiig várnak, hogy értékeljék Albon teljesítményét - ha nem megfelelő, akkor néznek szét a külsős piacon.

Ugyan az előzetes információk szerint Imola volt a határidő a Red Bullnál arra, hogy döntést hozzanak Alexander Albon sorsáról, de úgy tűnik, hogy ez egyelőre nem történt meg, sőt, kitolták ezt a dátumot. A brit-thai fiatal teljesítményét kár túlragozni, nincs egy súlycsoportban Max Verstappennel és a szezon egyik leginkább alulteljesítő versenyzőjéről van szó, ha a csapattárshoz viszonyított formát nézzük - azonban még mindig nincs döntés arról, hogy kap-e lehetőséget 2021-ben.

al



"Nem fogunk most döntést hozni, bár már túl vagyunk Imolán" - mondta vele kapcsolatban dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója a Motorsport-Totalnak. "Adunk neki még egy kis időt. Még Abu Dhabi is ott lesz neki arra, hogy bizonyítsa az értékét és ezt követően fogunk egy belső döntést meghozni arról, hogy maradjon-e ő, vagy keressünk megoldást kívülről. Viszont elég sok pilóta van a piacon, szóval nem kell sietnünk."

Az már valószínűnek tűnik, hogy Danyiil Kvjatra nem számít tovább a Red Bull, éppen Marko beszélt arról, hogy minden bizonnyal Yuki Tsunoda érkezik a helyére 2021-ben az Alpha Taurihoz - így viszont Albonnak biztosan nincs más lehetősége, csak a Red Bull ülése, ha nem sikerül megkapaszkodnia, akkor nem lesz számára hely a következő szezonban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: