DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Marko elszólta magát az új pilótájukról

Dr. Helmut Marko szavai után teljesen egyértelműnek tűnik, hogy mi lesz a felállás 2021-ben - Pierre Gasly sorsa mellett mást is tisztázott a Red Bull tanácsadója.

Továbbra is homály fedi azt, hogy hogyan dönt 2021-re a pilótáival kapcsolatban a Red Bull, eddig igazából két sarokpont volt teljesen egyértelmű: hogy Max Verstappen marad az első csapat vezére, az élete formájában versenyző Pierre Gasly pedig az Alpha Tauri húzóembere lesz. A másik két kiadó ülés sorsa viszont továbbra is teljesen bizonytalan - azonban most dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója elég egyértelmű utalást tett valamire...

"Gasly nagyszerűen vezet idén és azért nem ül be jövőre a Red Bullba, mert az Alpha Taurinak szüksége van rá, mint vezérre. A következő szezonban egy nagyon fiatal pilóta lesz majd mellette" - mondta Marko a Sky Germanynek az imolai időmérőt követően. Ebből teljesen egyértelműen következik az, hogy Danyiil Kvjat pályafutása ismét elválik az energiaitalosoktól, a helyére pedig az a Yuki Tsunoda érkezhet, aki borzasztó tehetséges újoncként debütálhat az F1-ben.

markohorner



Meg is kérdezték Markótól, hogy ez a mondata azt jelenti-e, hogy Kvjat helyett Tsunoda érkezik és annyit reagált, hogy akár így is lehet nézni - vagyis elég világos a helyzet. Tsunoda tehetsége kétségtelen, de sokan úgy vélték, hogy a Honda kiszállása miatt bajba kerülhet, mert a japán háttér nélkül azért nehezebb dolga lesz bekerülni - most viszont úgy fest, hogy ez mégis megtörténik, hamarosan tesztelhet is, aztán minden bizonnyal érkezik majd a bejelentés.

Így viszont érdekes a helyzet Alex Albon körül, aki továbbra is nagyon-nagyon messze van Verstappentől, viszont ha az Alpha Taurinál már eldőlt a Gasly-Tsunoda páros, akkor neki nincs helye visszafelé, csak a mostani ülését tarthatja meg - amire viszont Sergio Perez és Nico Hülkenberg is esélyes lehet. Albon pályafutása is derékba törik?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: