DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Raikkönen: Nem volt nehéz döntenem

Gyors és egyszerű folyamatként írta le az Alfa Romeónál történt hosszabbítását a 2007-es F1-es világbajnok. A csapatfőnök eközben elmondta, miért döntöttek a jelenlegi párosuk megtartása mellett.

Péntek délelőtt hivatalosan is bejelentették, hogy Kimi Raikkönen és Antonio Giovinazzi is hosszabbított az Alfa Romeóval, így 2021-ben is ők lesznek a csapat versenyzői a Formula-1-ben. Ez azt jelenti, hogy a nagydíjindulási rekordot nemrég megdöntő finn még a 42. születésnapján is aktív F1-es pilóta lesz – ennek ellenére, amikor az Emilia-Romagna-i Nagydíj előtti sajtótájékoztatón, amelyen a Formula.hu is részt vett, arról kérdezték, hogy mennyire volt nehéz a folytatás mellett dönteni, így felelt:

raikkonen-f1-dppi-2020



„Egyáltalán nem gondolnám nehéznek. Rengeteg szempontot kellett figyelembe vennie a csapatnak: ők mit akarnak csinálni, én mit akarok, és nyilván vannak más dolgok is az életben, amit meg kell nézni. Végső soron azonban ennek volt értelme az én és nyilván az ő szempontjukból egyaránt, és amint elkezdtünk erről tárgyalni, az már nem volt túl hosszú folyamat. Eléggé simán ment végül minden.”

Raikkönen az Alfa Romeo és a Ferrari-erőforrás gyenge formája miatt idén egyelőre csak két pontot szerzett, de reméli, jövőre előreléphetnek: „Természetesen csapatként egyikünk sem elégedett azzal, ahol vagyunk, de sajnos ez most a helyzet, a célunk pedig az, hogy javuljunk és kezdetektől fogva jobbak legyünk. De persze semmire nincs garancia, szóval egyszerűen csak jobb munkát kell végeznünk összességében, és remélhetőleg jövőre elégedettebbek lehetünk a dolgainkkal, és ott lehetünk, ahol arra számítunk.”

A sajtótájékoztatón részt vett Frederic Vasseur csapatfőnök is, akit arról kérdezték, volt-e bármiféle kétely annak kapcsán, hogy mindkét versenyzőjüket megtartják: „Néhány hete már mondtam, hogy nagyon nehéz szezonunk van, és majd döntenünk kell, de nem siettük el, hiszen még mindig van öt versenyünk hátra. De így is időben meghoztuk a döntést” – mondta el Vasseur, aki Raikkönen és Giovinazzi képességeit is méltatta:

„Kimi személyében az egyik, ha nem a legtapasztaltabb versenyző megy nálunk a mezőnyből, aki még mindig rendkívül motivált, ezt megmutatta a múlt heti első körében is. Antonio pedig folyamatosan javul, az elmúlt években előrelépett, most pedig már versenyben van Kimivel az időmérőn és a versenyen. Ez egy nagyon jó kombináció a csapat számára.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: