DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rendszeresen dobogóra állna jövőre a Ferrari

A világbajnoki címet nem érzi reális célkitűzésnek a maranellóiak F1-es csapatfőnöke, Mattia Binotto, de abban határozottan bízik, hogy előre tudnak lépni az idei szezonhoz képest.

Az utóbbi évek legpocsékabb idényét futja 2020-ban a Ferrari: noha Charles Leclerc révén szereztek már két dobogós helyezést, összességében a középmezőnybe süllyedt vissza az alakulat, amely a konstruktőrök között mindössze a hatodik helyet foglalja el a vb-tabellán. Az elmúlt futamok ugyanakkor némi bizakodásra adhatnak okot, viszont Mattia Binotto csapatvezető így is óvatosan nyilatkozott a nem sok módosítást hozó 2021-es szezon esélyeit illetően a Sky Sports Italiának:

leclerc-ferrari-portimao_1



„Nem reális, hogy a Ferrari jövőre a világbajnokságért harcoljon. Amit el kell érnünk, hogy újra rendszeresen dobogóért harcoljunk, ennek kell lennie a célunknak. A csapat tele van élettel, és biztos vagyok benne, hogy előre fogunk lépni, ez a megfelelő idő egy erős változásra.”

Binotto ezzel egyidejűleg már a kicsit távolabbi jövőbe is tekint: „Mindannyiunknak lehetősége lesz a 2022-es új szabályokkal, emellett jövő januártól már dolgozhatunk az aerodinamikán is. Érdekes kihívás, meg fogja kavarni a kártyákat” – fogalmazott a maranellóiak F1-es csapatfőnöke, aki ugyanakkor hozzátette: eléggé szigorúak a szabályok, így radikális erősorrend-átalakulásra ezzel együtt sem számít:

„A szabályok eléggé szigorúan vannak megírva, így korlátozottak a lehetőségek arra vonatkozóan, hogy valami mással rukkoljunk elő. Ugyanakkor a változás mögött álló okok helyesek: a show javítása a cél, valamint az, hogy az autók kevesebb aerodinamikai teljesítményt veszítsenek, s így közelebb tudjanak kerülni az elöl haladóhoz.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: