DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ferrari: Nemcsak a fejlesztéseknek köszönhető a javulásunk

Miközben Vettel ismét szenvedett a Ferrarival, és még azzal is meggyanúsította az istállót, hogy különbözik autója csapattársáétól, Binotto és Leclerc a fejlődésnek örülnek, de csak óvatosan.

Sebastian Vettel ismét szenvedős hétvégét zárt, hiszen a Portugál Nagydíjon az utolsó körökben előzte meg Kimi Raikkönent, ezzel feljőve a tizedik helyre, amivel egy pontot gyűjtött be.

Csapattársa, Charles Leclerc azonban a negyedik helyen végzett, s szembeötlő volt a különbség a két pilóta (autó?) teljesítménye között. A csapatfőnök Mattia Binotto és Charles Leclerc szerint is a helyes irányba indulhattak el a fejlesztésekkel, de Binotto azért még óvatos.



„Javult valamennyit az autó, de az összkép nem olyan számottevően más. Mugellóban csapnivaló volt a versenytempónk, de Portugáliában ismét jónak bizonyult. Nemcsak a fejlesztések miatt léphettünk ennyit előre. Fontos megnéznünk, hogy az előttünk álló versenyeken milyen teljesítményre leszünk képesek. Lehet, hogy a fejlesztéseink pont feküdtek Portimaóban, de máshol már nem lesznek ennyire hatékonyak” – mondta a Motorsportnak Binotto.

Leclerc harcban van az összetettbeli negyedik helyért, a Ferrari pedig szeretné a konstruktőrök között a harmadik pozíció t elérni. Jelenleg 33 pont a hátrányuk a Racing Pointtal szemben, Leclerc pedig mindössze 5 egységgel van Ricciardo mögött.

„A legutóbbi helyszínek karakterisztikája nagyban hozzájárult a jó szereplésünkhöz” – tette hozzá a monacói. „Kis lépések voltak ugyan, de legalább a jó irányba. Persze ez nem magyarázza meg azt a hatalmas javulást, ami az elmúlt két versenyen megmutatkozott, valószínűleg ez nemcsak a fejlesztések miatt volt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: