DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Szafnauer: Perez és Hülkenberg is jó választás lenne a Red Bull számára

A Racing Point csapatfőnöke szerint Nico Hülkenberg és Sergio Perez is képes lenne megbirkózni azzal a nyomással, hogy Max Verstappen csapattársaként kellene versenyeznie a Red Bullnál.

Jelenleg a legnagyobb figyelem a Red Bull csapatára szegeződik, ugyanis Alexander Albon teljesítménye minősíthetetlen, különösen csapattársához, Max Verstappenhez képest, aki már futamot is nyert ebben a szezonban.

Dr. Helmut Marko már elmondta, Pierre Gasly sorsát eldöntötték, jövőre is az Alpha Tauri versenyzőjeként vesz részt a Formula-1-es világbajnokságban, Kvjat alatt pedig nagyon inog az ülése, de Alexander Albon sem biztos, hogy megússza idei teljesítményét egy lefokozással.



Christian Horner is elismerte, hogy kifogytak a házon belüli lehetőségekből, így ha új pilóta után kell nézniük, akkor ő bizony már a Red Bull akadémiáján kívülről fog érkezni Verstappen mellé. A legtöbbet Nico Hülkenberget és Sergio Perezt emlegetik, mint a legnagyobb esélyeseket.

Otmar Szafnauer mindkettejüknek volt csapatfőnöke, akkoriban úgy beszélt Perezről és Hülkenbergről, mint az egyik legjobb pilótapáros a mezőnyben. Szerinte bármelyikük megállná a helyét Verstappen mellett: „Biztos vagyok benne, hogy mindkettejüknek megvan a mentális ereje ahhoz, hogy beilleszkedjen Max mellé. Mindkettejük képes lenne rá” – idézi Szafnauert a GP Fans.

A jövőre Aston Martinná váló istállóban a tulajdonos fia, Lance Stroll és Sebastian Vettel versenyeznek majd: „Büszkék vagyunk a múltbéli választásainkra a pilótákat illetően, ez pedig remélhetőleg a jövőben is így lesz Lance-szel és Sebbel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: