DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen: 40 leszek, mire beérem a rekordokat

A 92-szeres futamgyőztes Lewis Hamiltont méltatja a holland ellenfél: nemcsak gyors, de nagyon ritkán hibázik. Max Verstappen már azon gondolkodik, mikor tart majd ő ennyi győzelemnél. Nem veszi garantáltnak a sikert, azt is elképzelhetőnek tartja, hogy soha nem fog vb-címet szerezni.

A jelenlegi Formula-1-es mezőnyből a pillanatnyi helyzet szerint Max Verstappen az, aki – természetesen, ha a csillagok szerencsésen összeállnak számára – legnagyobb eséllyel egyszer utolérheti Lewis Hamiltont, aki 92 nagydíjgyőzelmével az új rekorder, valamint hetedik vb-címe küszöbén áll.

„Lewis azt mondja, azért hajt, mert nagyon magasra akarja helyezni az új rekordot, hogy nekem alaposan meg kelljen dolgoznom érte, ha utol akarom érni” – idézi a Racefans.net Verstappen nyilatkozatát Portugáliából. „Hihetetlen eredmény a 92 győzelem, és nem hiszem, hogy itt abbahagyja, szerintem jócskán 100 fölé fog menni. Arra motivál, hogy folytassam, amíg 40 leszek! Mindenki tudja, hogy nagyon gyors versenyző, de szerintem ami ugyancsak nagy erőssége, hogy mennyire kiegyensúlyozott és milyen ritkán követ el hibákat. Ezért sikerült ilyen gyorsan elérnie ezt a számot.”



Verstappen a Mercedesek idei egyedüli kihívója, de silverstone-i győzelmét leszámítva be kellett érnie első és második helyekkel: „El kell fogadni a helyzetünket, máskülönben könnyű frusztrálttá válni. Én is ezt tettem. Minden nagydíjból megpróbálom a legjobbat kihozni, és képes vagyok élvezni, ha harmadik vagy második vagyok, mert tudom, hogy a határt feszegettem. Végső soron mindenki szeret győzni, ezért vagyunk itt. De ha nem lehetséges, hát nem” – mondta Verstappen.

A holland jelenleg kilenc győzelemnél tart, így nagyon hosszú utat kell bejárnia, ha egyszer új rekorderré fog válni. És az is kérdéses, merre halad majd ez az út a következő egy-másfél évtizedben, lesz-e valóban lehetősége annyi győzelmet felhalmozni, mint Hamiltonnak. Sokan úgy gondolták, Sebastian Vettel rekordját legyőzve ő lesz minden idők legfiatalabb világbajnoka, azonban idén eldőlt, hogy ez már nem következhet be.

„Nem hiszem, hogy 40-50 évesen ezzel fogok foglalkozni. Ha eljön ez az idő és belenézek a tükörbe, azt akarom megkérdezni: kihoztam mindent magamból? Ha igen lesz a válasz, boldog leszek. Hogy ez azt jelenti, hogy hét világbajnoki címet nyertem vagy egyet sem… Szerencsére is szükség van ehhez, a megfelelő csapatnál kell lenni a megfelelő időben. Néha ez nem sikerül. De meglátjuk, mi történik, jó pár év még mindig előttem áll. Remélhetőleg a dolgok változni fognak” – elmélkedett Verstappen azon, mit tartogathat még Formula-1-es karrierje. 23 esztendősen számos szezon áll még előtte.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: