Steward
Bognár Viktor
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2020. december 3. csütörtök
F1

Stroll tünetei az orvosát is félrevezették

Nem köhögött, nem volt láza és fejfájás sem gyötörte, mégis pozitív koronavírus-tesztet produkált az Eifel Nagydíjról fertőzés miatt hiányzó Lance Stroll. Semmi nem a Covidra utalt.

A Racing Point pilótája a két héttel ezelőtti Eifel Nagydíjat gyomorproblémák miatt volt kénytelen kihagyni, amiről csak utólag derült ki, hogy koronavírus-fertőzéshez volt köthető. A kanadai azóta kiheverte a betegséget, így makkegészségesen várja a soron következő futamot.

stroll-portre-20201„Jól érzem magam. Nagyon enyhe tüneteim voltak, nem volt nehéz dolgom, így már várom ezt a hétvégét. Természetesen önkéntes karanténba vonultam, és szinte egyáltalán nem edzettem. A hétfői pozitív tesztem óta újra elkezdtem kardiózni, és jól érzem magam. Várom már, hogy autóba üljek” – árulta el az F1 hivatalos weboldalának.

Mint kiderült, a pilóta problémái nem a németországi hétvégén kezdődtek. Már az azt megelőző Orosz Nagydíjat követően rosszul érezte magát, a tesztjei azonban rendre negatív eredményt mutattak. Aztán jött az Eifel Nagydíj időmérőjének napja, amikor a wc-ről is képtelen volt elszabadulni. „Szombaton gyomorproblémákkal ébredtem, ami miatt nem tudtam autóba ülni. Távol maradtam a pályától, és beszámoltam az orvosomnak a tünetről. Oroszország után is ugyanez gyötört, és akkor kétszer negatív lett a tesztem. Azon a szombaton is nagyon hasonló tünetem volt, amire az orvosom azt mondta, hogy vonuljak karanténba, de ez nem a járvány tünete, mert nem köhögtem, nem volt lázam és fejfájásom sem. Szóval nem mentem a pálya közelébe, másnap hazarepültem, és elvégeztem az ilyenkor előírt tesztet, aminek az eredménye vasárnap este pozitív lett.”

Strollnak elmondása szerint fogalma sincs, hol kaphatta el a betegséget, de a lényeg, hogy ő és a szintén pozitív koronavírus-tesztet produkáló édesapja is jól van. Az esetet követően az FIA mulasztás miatt megdorgálta az istállót, de a csapatfőnök kikéri, hogy ne vennék komolyan az elővigyázatosságot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?