DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Stroll tünetei az orvosát is félrevezették

Nem köhögött, nem volt láza és fejfájás sem gyötörte, mégis pozitív koronavírus-tesztet produkált az Eifel Nagydíjról fertőzés miatt hiányzó Lance Stroll. Semmi nem a Covidra utalt.

A Racing Point pilótája a két héttel ezelőtti Eifel Nagydíjat gyomorproblémák miatt volt kénytelen kihagyni, amiről csak utólag derült ki, hogy koronavírus-fertőzéshez volt köthető. A kanadai azóta kiheverte a betegséget, így makkegészségesen várja a soron következő futamot.

stroll-portre-20201



„Jól érzem magam. Nagyon enyhe tüneteim voltak, nem volt nehéz dolgom, így már várom ezt a hétvégét. Természetesen önkéntes karanténba vonultam, és szinte egyáltalán nem edzettem. A hétfői pozitív tesztem óta újra elkezdtem kardiózni, és jól érzem magam. Várom már, hogy autóba üljek” – árulta el az F1 hivatalos weboldalának.

Mint kiderült, a pilóta problémái nem a németországi hétvégén kezdődtek. Már az azt megelőző Orosz Nagydíjat követően rosszul érezte magát, a tesztjei azonban rendre negatív eredményt mutattak. Aztán jött az Eifel Nagydíj időmérőjének napja, amikor a wc-ről is képtelen volt elszabadulni. „Szombaton gyomorproblémákkal ébredtem, ami miatt nem tudtam autóba ülni. Távol maradtam a pályától, és beszámoltam az orvosomnak a tünetről. Oroszország után is ugyanez gyötört, és akkor kétszer negatív lett a tesztem. Azon a szombaton is nagyon hasonló tünetem volt, amire az orvosom azt mondta, hogy vonuljak karanténba, de ez nem a járvány tünete, mert nem köhögtem, nem volt lázam és fejfájásom sem. Szóval nem mentem a pálya közelébe, másnap hazarepültem, és elvégeztem az ilyenkor előírt tesztet, aminek az eredménye vasárnap este pozitív lett.”

Strollnak elmondása szerint fogalma sincs, hol kaphatta el a betegséget, de a lényeg, hogy ő és a szintén pozitív koronavírus-tesztet produkáló édesapja is jól van. Az esetet követően az FIA mulasztás miatt megdorgálta az istállót, de a csapatfőnök kikéri, hogy ne vennék komolyan az elővigyázatosságot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: