DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Stroll a WC-n ragadt, az autóig se bírt elmenni

Lance Stroll nem koronavírus, hanem durva gyomorbántalmak miatt kénytelen kihagyni az Eifel Nagydíj hétvégéjét – árulta el a csapatfőnök, Otmar Szafnauer, akitől megtudtuk: a kanadai az utolsó pillanatig hezitált, hogy vállalja-e a versenyzést vagy sem.

Mozgalmas napja volt a Racing Point istállónak a Nürburgringen, ahol a hétvége egyetlen, szombat délelőtt tartott szabadedzése előtt kiderült: Lance Stroll nem tudja vállalni a bevetést. A különítmény döntött arról, hogy a kanadai pilóta nem versenyez, ám arról, hogy mi állt a háttérben, mostanáig csupán annyit lehetett tudni, hogy „rosszul érezte magát”.

 stroll



„Mióta távoztunk Oroszországból, azóta nem érzi jól magát. Három vagy négy alkalommal tesztelve lett, mindannyiszor negatív eredmény született, ráadásul nincsenek klasszikus Covid-19 tünetei. Egyszerűen nem érzi jól magát. Tegnap éjjel nyugtalan volt a gyomra, egymás között szólva alig tudott kijönni a mellékhelyiségből. Felhívott és azt mondta, hogy annyi időre sem tudna kimozdulni onnan, amíg elmenne az autójáig. Nem tudjuk, hogy valami rosszat evett, esetleg más gond van a gyomrával. Mondtam neki, hogy hamarosan egy dupla forduló jön, ezért össze kellene szednie magát, erre pedig azt felelte, hogy inkább pihen és megpróbál rendbe jönni” - mondta Otmar Szafnauer, a Racing Point csapatfőnöke az FIA sajtóirodája által közreadott interjúban, amelyet megkapott a formula.hu is.

A szakvezető elárulta, hogy fél órával a délelőtti szabadedzés kezdete előtt született meg a döntés arról, hogy Stroll nem ül autóba: „Egészen addig reményekedett abban, hogy kiszabadulhat a mellékhelyiségből és visszatérhet hozzánk” - mondta Szafnauer, aki hozzátette: Stroll a Nürburgring közelében, a csapat által választott hotelban pihen, ahol a különítmény által igazolt orvos felügyelete alatt áll, és csak akkor távozik majd a helyszínről, amikor helyrejött.

Izgalmas volt az is, ahogyan a Racing Point újra „behúzta” Nico Hülkenberget, aki a silverstone-i futamokon beugróként helyettesítette Sergio Perezt: „Ha tudtuk volna, hogy így alakul, már péntek este szóltunk volna Nicónak és az autóban ült volna a szabadedzésen. Viszont tudtam, hogy ide tart, a pályára, mert mondta, hogy szerepe lesz az RTL tévés közvetítésében. Rácsörögtem, hogy milyen messze van, amire nagyon meglepődött. Azt hitte, hogy csak úgy találkozni akarok vele, amikor ideér” – fogalmazott Szafnauer, aki dicsérte a 20. helyen záró németet.

A csapatfőnök elismerte, hogy felmerült a Mercedes-tartalék Stoffel Vandoorne neve is, mint lehetséges helyettes, a belga ugyanis a helyszínen tartózkodik, de végül Hülkenberg mellé tették a garast. „Itt volt az ülése, ismerjük a pedálbeállításait is, így nem kellett ilyen dolgokkal foglalkozunk. Sokkal egyszerűbb volt így. Stoffelt is választhattuk volna, de sokkal nehezebb dolgunk lett volna!”

 

"Jó, akkor marad a Call of Duty" - nyugtázta a versenyzési lehetőségről való lecsúszást Vandoorne.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: