DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Stroll elkapta a koronavírust, de azóta kigyógyult

Váratlan bejelentést tett az Eifel Nagydíjat betegség miatt kihagyó Lance Strollt: a nürburgringi futam után pozitív lett a vírustesztje. Aztán viszont már negatív eredményt is fel tudott mutatni.

A Racing Point versenyzője, Lance Stroll az Eifel Nagydíj szombati napján lépett vissza betegségre hivatkozva: így az utolsó pillanatban ugrasztott Nico Hülkenberg helyettesítette. Az akkori tájékoztatás kiemelte, Stroll koronavírustesztje az Orosz Nagydíj után három-négy alkalommal is negatív lett, a problémát heves emésztőrendszeri panaszok okozták, amelyek a mellékhelyiséghez láncolták a kanadait. A fiatal pilóta a szocsi futam óta nem érezte magát jól.



Stroll most közleményt adott ki, amelyben elárulta, a nürburgringi verseny után pozitív lett a Covid-19-teszt eredménye. Egy hét leforgása alatt azonban eltűnt a fertőzés: hétfőn negatív eredménnyel tesztelt, valamint a kötelező előírt karantén is letelt, ezért Portugáliában már versenyezhet hétvégén.

„Szeretném mindenkivel tudatni, hogy nemrégiben pozitív eredményt hozott a Covid-19 tesztem, amelyet az Eifel Nagydíj hétvégéje után végeztek el. 100 %-osan érzem magam, és azóta negatív lett a tesztem. Hogy ne maradjon kétség felőle, a Nürburgringre negatív verseny előtti teszteredménnyel érkeztem” – állnak a közleményben Stroll szavai.

„Szombat reggel kezdtem rosszul érezni magam és emésztőrendszeri panaszokkal ébredtem. Követtem az FIA protokollját és elszigeteltem magam a lakókocsimban, valamint nem léptem be a paddockba. Nem voltam alkalmas a versenyzésre, így már vasárnap kora reggel hazarepültem. Mivel még mindig pocsékul éreztem magam, vasárnap este Covid-tesztet végeztettem el. Másnap pozitív eredmény jött vissza, ezért izolációban maradtam otthon a következő tíz napban. Szerencsére a tüneteim egészen enyhék voltak. Most hétfőn újra teszteltek, negatív eredménnyel. Remekül érzem magam, alig várom, hogy újra a csapattal legyek és versenyezzek Portugáliában.”

Az FIA legutóbbi heti koronavírus-jelentése arról szólt, hogy nyolc fertőzöttet találtak a Formula-1-es paddockban: ezek között szerepelnie kellett Lance Strollnak is. Két versenyző esett át eddig a fertőzésen, éppen a Racing Point két pilótája, Stroll és a silverstone-i futamokat kihagyó Sergio Perez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: