DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ezért szenved ennyire Albon a Red Bullnál

Egy korábbi F1-es pilóta szerint az autó teljességgel Max Verstappenre van szabva, ami nem is baj, hiszen ő a gyorsabb - viszont Albon egyszerűen nem tudja úgy vezetni, mint a holland.

Továbbra is iszonyatosan nagy a lemaradása csapaton belül Alexander Albonnak, a fiatal pilóta még mindig nem tudja megközelíten ia Red Bullnál Max Verstappent, így nem csillapodnak azok a hangok, melyek szerint mindenképpen cserélnie kell ezen a poszton a csapat vezetőségének. Christian Hornerék ugyan még mindig kiállnak Albon mellett, de a helyzet egyre nehezebben tartható - van, aki szerint viszont ezért egyszerűen a csapat a felelős.

albika



"Nem akarom őt személyesen megtámadni, de nem elég gyors. Viszont a problémák ennél mélyebben gyökereznek: nem csak hogy mindig kikap Verstappentől a köridőket tekintve, de a vezetési stílusa is teljesen más. Nem nagyon lehet egymással összehasonlítani a Red Bull két autóját" - mondta erről a korábbi F1-es pilóta, Christijan Albers a De Telegraafnak adott interjújában.

"Hogy ez miért van? Üljünk be egy autóba, ami egy olyan emberre van tervezve, aki két méter magas, mi pedig 170 centisre nőttünk. Aztán vezessünk nyugodtan a pályán és csináljunk meg egy-két éles kanyart. Nem lehet megcsinálni. Ez van a Mercedesnél is Lewis Hamiltonnal és Valtteri Bottasszal. Egy jó pilóta létfontosságú, hogy a hétvége közben is javulhasson az autó - ha csak egy tizedet, akkor annyit, az is számít."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: