Steward
Vaszilykó Péter
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. április 19. hétfő
F1

Akkor erős a Haas, ha kevés az edzés?

A csapat pontszerző eredményeit a Hungaroringen és a Nürburgringen szerezte meg, ahol különböző okokból korlátozott volt a szabadedzés a megszokotthoz képest. Günther Steiner szerint az egybeesés nem véletlen, a Haas erőssége, ha gyorsan kell reagálni.

A 2020-as szezonban többször előfordult, hogy a Formula-1-es mezőny szabadedzést veszített el időjárási körülmények miatt. A Stájer Nagydíjon az FP3-at fújták le, az Eifel Nagydíjon pedig az FP1 és FP2 veszett oda. A Magyar Nagydíjon nem volt törlés, de eső miatt a második edzésen teljesített a mezőny nagyon alacsony számú kört.

A Haas csupán két idei pontszerzése egybeesik ezekkel a versenyhétvégékkel. Kevin Magnussen épp Magyarországon lett tizedik a csapat nagy stratégiai fogásával, a felvezető körös kerékcserével esőgumival szárazra. (Magnussen eredetileg kilencedik lett, de éppen a taktikai húzás miatt büntették meg tíz másodperccel, tiltott rádióüzenetet kapott a felvezető körön.) Romain Grosjean aztán a Nürburgringen ment nagyot, ahol egyetlen szabadedzésre volt lehetőség, kilencedik pozíciójóval újra a pontszerzők közé juttatta a Haast. Günther Steiner szerint nem véletlen, hogy ahol kevés a szabadedzés, ott jól megy a csapat.„Őszintén úgy gondolom, hogy nem hátráltat minket. A srácok pedig pozitívumokat is meríthetnek belőle: amikor ilyen helyzetben gyorsan kell reagálni, egy szinten állunk a többiekkel, ha nem jobbak vagyunk náluk, pedig nincs száz emberünk a gyárban, aki a háttérből alánk dolgozik” – idézi a RaceFans.net Steinert.

„Azt hiszem, a srácok büszkék lehetnek erre, de nem akarok következtetést levonni belőle. De azért reméljük, Imolában sikerül ugyanilyet alkotnunk, ahol szintén csak egy edzés lesz a kvalifikáció előtt” – utalt az Emilia-Romagna-i Nagydíjra Steiner, ahol tervezetten ugyanaz lesz a formátum két napra rövidítve, mint amit az Eifel-hegységben a körülmények kialakítottak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?