DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hülkenberg vállalná, hogy Verstappen csapattársa legyen

Idén három hétvégén is részt vett az eredetileg 2020-ra állás nélkül maradt Nico Hülkenberg. Szívesen kipróbálná magát Max Verstappen csapattársaként, szerinte ugyanis megállná a helyét.

 

Nico Hülkenberg az idei szezonban először a Brit Nagydíjra ugrott be a koronavírussal diagnosztizált Sergio Perez helyére, azonban nem tudott elindulni a versenyen egy műszaki hiba miatt, de aztán a 70. Évfordulós Nagydíjon, majd a Nürburgringen is pontokat tudott szerezni.

Mindenki megemelte a kalapját a beugró pilóta előtt, aki továbbra is szeretne teljes értékű versenyzőként visszatérni a száguldó cirkuszba. Dr. Helmut Marko azt mondta, megfontolják Nico Hülkenberg és Sergio Perez szerződtetését is Red Bull-hoz.



Bár az osztrák szerint egyikük sem lenne képes három tizeden belül lenni Verstappenhez képest, Hülkenberg ezt máshogy látja: „A jobb napjaimon igenis képes lennék rá. Ami a nyers tempót illeti, Max az egyik, ha nem a leggyorsabb pilóta a mezőnyben” – idézi az F1 News oldala a németet.

„Van benne egy gyilkos ösztön, már maga a tény is óriási kihívás, hogy ő a csapattársad. Én azonban szívesen megnézném, mire vagyok képes hozzá viszonyítva, majd meglátjuk, lesz-e rá lehetőségem. Jelenleg a Red Bull a legjobb opció, ha az autó teljesítményét nézzük. Viszont ezen túl is van még három szabad pilótafülke” – összegzett Hülkenberg.

A Red Bullnál jelenleg nem tudják, mitévők legyenek, hiszen sem Danyiil Kvjat, sem Pierre Gasly, sem most Alexander Albon nem vált be a holland csapattársaként, így nagyjából ki is fogytak az opciókból azt illetően, hogy kit ültessenek a holland mellé a nagycsapatba - legalábbis házon belülről.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: