DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Villeneuve: Egy topcsapatnak két jó versenyzőre van szüksége

Ezúttal is nyilvánvaló különbség mutatkozott Max Verstappen és csapattársa, Alexander Albon között az Eifel Nagydíjon. Jacques Villeneuve szerint egy ilyen kaliberű csapatnak két jó versenyző kell.

Max Verstappen az eddigi 11 versenyen 147 pontot gyűjtve magabiztosan áll a világbajnokság harmadik helyén, sőt, mindössze 14 pontra van lemaradva a Mercedes finn versenyzőjétől, Valtteri Bottastól.

Eközben csapattársa, a Red Bull-lal első teljes idényét teljesítő Alexander Albon csak a hetedik a tabellán, összesen 64 egységet gyűjtött eddig, s előtte található Lando Norris, Sergio Perez és még Daniel Ricciardo is.



Régóta fontos téma, hogyan dönt 2021-es pilótáiról a Red Bull, ezúttal pedig Jacques Villeneuve szólalt fel ezügyben: „A Mercedesnek megvan az az előnye, hogy két olyan versenyzővel rendelkeznek, akik közel azonos szinten vannak. Ezért képesek jobb autót építeni, egy topcsapatnak két topversenyzőre van szüksége!”

Kiemelte, a Red Bullnál kizárólag Verstappen tapasztalataira támaszkodhatnak, hiszen Alexander Albon nem igazán érzi a jelenlegi technikát sem: „Verstappen rendkívül keményen dolgozik együtt a csapattal, így képesek előre lépni. Ő az egész versenyen a Mercedesekével közel azonos tempót tudott diktálni” – mondta a Sky Sports-nak Jacqus Villeneuve.

A Red Bullnak gyakorlatilag három lehetősége maradt: Pierre Gasly visszaültetése az Alpha Tauriból a nagycsapathoz, avagy Nico Hülkenberg és Sergio Perez közül az egyik pilóta megszerzése. Nem túl valószínű, hogy ilyen teljesítményt követően Alexander Albon a 2021-es szezont is a Red Bull pilótájaként kezdi meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: