DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Több esélyt ad Hülkenberg a Red Bullra, mint a Haasra – de ez is nagyon csekély

Nem számít arra a 2020-as szezon sztárbeugrója, hogy a Red Bulltól fogják megkeresni, a Haast viszont végképp nem érzi reálisnak. Több csapatvezető örülne visszatérésének, csak éppen autót nem tudnak adni neki.

A rajtrácsról közel egy évtized után kiszoruló Nico Hülkenberg vált a 2020-as szezon mindig kész beugrójává: Nagy-Britanniában a koronavírusos Sergio Perez, Németországban a lebetegedő Lance Stroll helyére ugrott be az utolsó pillanatban a Racing Pointhoz. Meggyőző szereplései ellenére annak esélye, hogy jövőre visszatérjen a rajtrácsra, csekély – ő maga így értékelte a szóba jöhető csapatokat, először is a Red Bullt, ahol Alex Albon pozíciója kérdéses, házon belül viszont elfogytak az utóbbi években túl sűrűn váltogatott ígéretes fiatalok:

„Az esély nagyon kicsi. Tudjuk, hogy ők mindig ragaszkodnak a saját Red Bull-os versenyzőikhez. Ennélfogva erre nem lehet számítani” – mondta a német Skynak. Viszont még ennél is kevesebb esélyt ad a Haasra, amely akár mindkét pilótáját lecserélheti: „Jól hangzik a csapat neve, de nem reális.”



A riporterek még bedobták az Alpha Taurit is, amely által bekerülhetne a Red Bull kötelékébe, csak éppen nem a nagycsapathoz: „Sosem tudni, idővel kiderül” – reagált Hülkenberg.

Pedig a németet több csapatvezető szívesen látná viszont a Formula-1-ben, csak éppen ülést nem tudnak kínálni neki. „Nem én döntök a pilótákról, de egyértelműen megérdemli, hogy a Formula-1-ben vezessen” – mondta Otmar Szafnauer, a Racing Point főnöke.

„Annyit mondhatok, bárcsak lenne harmadik autónk. Megérdemli, hogy az F1-ben versenyezzen” – nyilatkozta Cyril Abiteboul a Renault-tól, ahol Hülkenberg utolsó három szezonját teljesítette.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: