DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton: Schumacher a sport ikonja és legendája

Csak szuperlatívuszokban tudott beszélni a hétszeres F1-es világbajnok futamgyőzelmi rekordját beállító brit a német expilótáról – akinek sisakjai közül immár kettőt is őrizhet a nappalijában.

Lewis Hamilton a Formula-1-es Eifel Nagydíjon aratott sikerével utolérte Michael Schumacher 91 futamgyőzelmet számláló rekordját, így pillanatnyilag közösen vezetik a vonatkozó örökrangsort. A versenyt követő sajtótájékoztatón – amelyen online formában a Formula.hu is részt vett – természetesen többször is előkerült a téma, a Mercedes pilótája pedig nem győzte dicsérni Schumacher eredményeit:

hamilton-schumacher-sisak-mercedes



„Természetesen mindenki tudja, hogy ő egy ikon és a sport legendája. Rengeteg téren ért el elképesztő dolgokat, fizikai oldalról is a határokat feszegette, akkoriban úttörőnek számított, hogy ő volt a legfittebb versenyző. Amit mindkét csapatánál elért, különösen a Ferrarinál, az egészen figyelemre méltó” – idézi szavait a Racefans.net.

Hamilton most már átérzi, mennyi munkát igényelt a némettől, hogy elérje a 91 nagydíjgyőzelmet: „Hatalmas ez a szám, és amikor messze van tőle az ember, nehezen is tudja megérteni, mennyire kemény lehetett megszereznie azt a 91 győzelmet. Hétvégéről hétvégére, évről évre teljesítenie kellett, formában maradni és folyamatosan precíznek lenni. Most már ezt jobban megértem, mint valaha. Elmondhatom, hogy hosszú és kemény út vezet az első győzelemtől a 91.-ig.”

A leintést követően Schumacher fia, Mick édesapja egyik sisakjával ajándékozta meg a britet, aki ettől szemmel láthatóan elérzékenyült. Pedig nem ez az első bukó, amit a hétszeres világbajnoktól kapott:

„Igazából már volt egy sisakom Michaeltől. Az egyik különleges pillanat volt számomra, amikor 2012-ben Abu Dhabiban átmentem a Mercedeshez és találkoztam Michaellel. Sisakot cseréltünk, és sosem fogom elfelejteni azt a pillanatot. Hogy együtt állhattam ott valakivel, akit a tv-ben nézve nőttem fel, és aztán az a megtiszteltetés ért, hogy sisakot cserélhettünk – szerintem ez a tisztelet legkomolyabb jele, amit csak egy sportoló mutathat. Különleges érzés volt, hogy a sport egyik legendája tette meg ezt velem. A család mai ajándéka is meghatott. A fia egy ragyogó tehetség, egy igazi őszinte ember. Nyilvánvaló, hogy Michael nagyszerű embert nevelt belőle, és kíváncsian várom, hogyan alakul a pályafutása. Viszont így két sisakom is lesz Michaeltől a nappalimban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: