DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Hamilton elérzékenyült az ajándéktól

Egy óriási meglepetés várt a paddockban az Eifel Nagydíj győztesére: rekorddöntés alkalmából Mick Schumacher átnyújtotta édesapja egyik bukósisakját Lewis Hamiltonnak.

Sikerült meglepni és meghatni az F1 közönségét és Lewis Hamiltont is a vasárnapi F1-es futam leintését követően. Amikor az első három helyezett szokásos interjúztatása megkezdődött, Lewis Hamiltonhoz Michael Schumacher fia, Mick lépett oda, aki átnyújtott egy ajándékot a futamgyőztes számára. Hamilton ugyanis beállította a hétszeres világbajnok 91 futamgyőzelmet számláló rekordját, amire a Schumacher család a korábbi pilóta egyik bukósisakját nyújtotta át ajándékként. Hamilton néhány másodpercig szóhoz sem jutott.

 ham-sisak-eifel



 „Nem is tudom, mit mondjak. Emlékszem, amikor Michael karakterével versenyeztem a Grand Prix 2 nevű játékban. Gyerekkoromban figyeltem őt, felnéztem rá. Egy ilyen hosszú sikersorozatot látva nem hiszem, hogy bárki elképzelte magáról, hogy a közelébe kerül. Elképesztő megtiszteltetés. Kell egy kis idő, hogy ezt felfogjam. Amikor behajtottam a bokszba, csak akkor tudatosult bennem, hogy utolértem őt” – fogalmazta meg első gondolatait.

A futamon történtekre rátérve Hamilton elárulta: a rajtot követő, Valtteri Bottas elleni adok-kapok lenyűgözte őt. Persze nem tartja könnyű győzelemnek a mait. „Jó volt a rajtom, de aztán alulkormányzott lettem. Próbáltam neki helyet hagyni, szinte összeértünk. A visszavágással nagyszerű munkát végzett, teljesen lenyűgözött. Sikerült jól bánnom a gumikkal, miközben láttam, hogy az övéi szemcsésednek. A következő körökben elkezdtem nyomni, aztán elfékezte. De nem volt ez egy könnyű verseny, Max [Verstappen] nagyon gyors volt. Az újraindításkor volt egy lehetősége, de sikerült elhúznom” – foglalta össze a történteket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: