DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Titokban tesztelget Alonso, a cápa?

Teljes az öröm a Renault-táborban Daniel Ricciardo 3. helyezése után, de mint Cyril Abiteboul csapatfőnök a formula.hu-nak elárulta: az eredmény tűzbe hozta Fernando Alonsót is. A spanyol állítólag túl van egy titkos bevetésen, de a szakvezető – természetesen – ködösít.

Egy ideje már benne volt a levegőben, hogy a Renault idén megszerezheti jelenkori F1-es történetének első dobogóját, ez pedig az Eifel Nagydíjon meg is történt Daniel Ricciardo 3. helyezése révén. Naná, hogy a futamot követően ez volt az egyik legforróbb téma a paddockban és a virtuális térben, de legalább ennyire izgalomba hozta a szakmát az a friss pletyka, amely szerint az ausztrál helyére jövőre érkező Fernando Alonso annyira lázban van, hogy nem bírta kivárni az évad végére tervezett tesztet és – állítólag – már ezen héten körözött egy teljes napot Barcelonában a Renault egyik korábbi versenygépével.

„Sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom ezt az információt” – felelte nevetve Cyril Abiteboul a Nürburgringen tartott futam után egy online sajtóértekezleten, amelyen lapunk is részt vett. A pletykával kapcsolatos újabb pletyka, hogy a spanyolnak állítólag nem is kell sokat várnia a folytatásra: ha minden igaz, a kétszeres világbajnok – akiről azt beszélik, hogy már idén szeretne élesben is visszatérni a Renault kötelékébe – napokon újabb lehetőséget kaphat egy filmforgatási nap keretein belül, vélhetően már az idei autóval.

Alonso01



Noha a teszt tényével kapcsolatban Abiteboul ködösen fogalmazott, jóval kimerítőbb választ adott, amikor a formula.hu arról kérdezte: tűzbe hozta-e a spanyolt az, hogy ezen a vasárnapon a Renault dobogós helyezést szerzett?

„A helyzet abszolút pozitív és azt elárulhatom, hogy a futam előtt, közben és után is kaptam üzeneteket Fernandótól. Nyugodtan merem kijelenteni, hogy meg lesztek lepődve azon, hogy milyen szinten érdeklődik a dolgok alakulása iránt. Amikor bejelentettük, hogy csatlakozik hozzánk, a kommunikáció elsősorban 2022-ről szólt, valamint az idei évről és arról, hogyan tudjuk fejleszteni a csapatot, az autót, viszont most már 2021 áll az érdeklődés középpontjában. Tudod, Fernando olyan, mint óriási cápa. Ha megérzi a vér szagát, támadni akar. Ezt látom rajta, egy cápát látok, aki támadni szeretne, mert ki van éhezve” – felelte lapunk kérdésére a csapatfőnök.   

Abiteboul természetesen szót ejtett a fogadásról is, amely közte és Ricciardo között köttetett: ha az ausztrál idén dobogós helyet szerez a csapatfőnök kénytelen lesz tetováltatni magára. A szakvezető megerősítette: nem menekül el!

GP2010_135324_56I4039

„Olyan ember vagyok, aki tartja a szavát, csupán némi időre van szükségem ahhoz, hogy kitaláljam a helyét és a méretét!” – mondta nevetve Abiteboul.

Dobogós helyezése után Ricciardo 78 ponttal előrelépett az egyéni tabella 4. helyére, míg Oco – aki feladta a futamot – 36 ponttal a 12. helyen állomásozik. A 114 pontos Renault jelenleg a 5. a konstruktőrök között: a különítmény a McLarentől csupán 2, míg a Racing Pointtól 6 egységgel van lemaradva.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: