DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Schumi egyedül vezetett, Hamiltont segítik”

Ez az F1 egykori urának, Bernie Ecclestone-nak a véleménye a két extraklasszis összevetése kapcsán – igaz, azt ő sem tagadja, hogy a brit is az elmúlt harminc év egyik legjobbja.

Szocsi után a Nürburgringen is lehetősége lesz rá Lewis Hamiltonnak, hogy beállítsa Michael Schumacher 91 győzelmet számláló rekordját, ahogy afelé is jó úton halad, hogy a világbajnoki címek számában is beérje a német csúcstartót. Ennek kapcsán rendre előkerül, hogy lehet-e minden idők legjobbjának tekinteni a Mercedes pilótáját: Jackie Stewart szerint például nem lehet őt egy lapon emlegetni például Juan Manuel Fangióval vagy Jim Clarkkal.

schumacher-hamilton-dppi



Most ebbe a párbeszédbe szállt be a Formula-1 egykori ura, Bernie Ecclestone is, aki így felelt arra a kérdésre, hogy szerinte Schumacher vagy Hamilton volt-e a jobb pilóta – szavait az AFP idézi:

„Schumi többé-kevésbé egyedül vezette az autóját versenyzés közben. Hamiltont pedig az isten tudja, ki segíti azzal, hogy mekkora a guminyomás, milyen a tempója a kanyarokban. A régi időkben Alain Prost, akit nagyon csodálok, a verseny rajtjától kezdve egyedül volt, és ma már ez nincs így többé. Persze nem lehet rosszat mondani Lewisról, nem lehet azt mondani, hogy nem jó, nem ez a lényeg. Hogy mennyire jó másokhoz képest? Nos, elképesztően tehetséges, és ott lenne az öt legjobb között az elmúlt harminc évből. Jobb-e, mint Michael? Jobb lett volna-e Michael ebben a Mercedesben? Nem tudjuk megmondani.”

Ecclestone szerint ugyanakkor a pályán kívüli életvitele az, ami igazán kiemeli a többiek közül Hamiltont, aki a versenyzés mellett rengeteg egyéb területen – kezdve a zenétől a divaton át az aktivistalétig – jeleskedik: „Ha nem ismernéd Lewist, az öltözködése alapján nem mondanád meg róla, hogy versenyző, míg Nelson [Piquet] vagy épp Schumi annak megfelelően is öltözött. Az ő életük a versenyzésről szólt, Lewisé viszont nem kizárólag – ez egy teljesen más életmód.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: