DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Ricciardo: A Red Bull és a Renault nem haragudhatnak egymásra örökké

A Red Bulltól 2018-ban távozó Daniel Ricciardo szerint egykori csapata és a Renault képes lehet újra együtt dolgozni. Nem érzett elégedettséget akkori döntése miatt, mikor kiderült, a Honda lelép.

Jelenleg a Red Bullnál tobzódnak a problémák, s bár még több, mint egy éven keresztül a Honda erőforrásait használhatják az energiaitalosok, már most eléggé kilátástalannak tűnik a helyzetük motortéren.

Jó esély mutatkozik rá, hogy újra a Renault-val lesznek kénytelenek együtt dolgozni 2022-től, volt pilótájuk, Daniel Ricciardo szerint – aki hamarosan már a franciáknak is csak exversenyzője lesz – azonban képes lehet a két fél újból kollaborálni.

„Nyilván nekem ehhez semmi közöm sincs, de szerintem lehetséges, hogy újra közösen dolgozzanak. Léteznek ugyan érzelmek, de ott van a dolog üzleti része, az idő pedig sok sebet képes begyógyítani. Talán pár éve nem mentek tökéletesen a dolgok, de ez nem maradhat így örökké.”



„Ha a jövőben létrejön ez az üzlet, szerintem jó kapcsolatban tudják majd újrakezdeni a munkát. Soha nem láttam még életemben olyan sérelmet, ami javíthatatlan lenne, szóval túl fogják ezen tenni magukat” – mondta Daniel Ricciardo a csütörtöki sajtótájékoztatón.

„Ha jó autót építenek, akkor biztosan találnak majd maguknak partnert, szerintem nincs mi miatt aggódniuk” – folytatta a Méhészborz, akit ezután arról is kérdeztek, érzett-e magában elégedettséget azon döntése miatt, hogy 2018-ban elhagyta a Red Bullt, miután kiderült, hogy a Honda 2021 után nem szerepel majd az F1-ben.

„Semmi személyeset nem éreztem, mikor ez kiderült. Nem kezdtem el fel-alá ugrálni örömömben, hogy ez az, én előre megmondtam… Semmi ilyesmi. Jó kapcsolatban váltam el a Red Bulltól, szóval sosem kívánnék rosszat nekik.”

„Meg kell hozniuk majd egy döntést, de erre nem tekintek személyes ügyként, hogy én most jól jöttem-e ki ebből vagy sem. Ez a sport egyszerűen ilyen. Remélem, találnak egy jó megoldást, amivel a többiek kihívói lehetnek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: