DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Verstappen: Csak ne nekem kelljen pedálozni...

A holland F1-es pilóta nem reagált arra, hogy mit gondol a jövőjéről - egyelőre csak 2021 végéig tervez, aztán meglátja, hogy mi lesz, ezzel nem zárta ki az idő előtti távozást. A lényeg, hogy az autóban legyen motor...

A Honda távozásával kapcsolatos kérdésekre is válaszolniuk kellett a Red Bull pilótáinak az Eifel Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján, amelyen a Formula.hu is részt vett. Max Verstappen és Alexander Albon is elmondta, hogy sajnálják a japánok döntését, de megértik, hogy miért lépték ezt meg - Verstappen hozzátette, hogy ez benne volt már a levegőben, egy ideje érezhető volt, hogy meg fog történni.

Aztán jött a kérdés, hogy oké, de mi lesz így a hollanddal, hiszen felröppentek a pletykák, melyek szerint 2021 végén távozhat és kiléphet az egyébként 2023-ig tartó szerződéséből, ha bizonyos feltételek nem teljesülnek - ezt egyébként a csapat azóta tagadta. "Csak a mostani szezonra és a következőra koncentrálok, csak ez számít. Ami az után lesz, az még messze van, nincs értelme gondolkodni rajta" - mondta Verstappen, aki ezzel természetesen nem oszlatta el a távozásával, maradásával kapcsolatos kételyeket.

vers_2



"Még mindig lesz velük másfél közös évünk, aztán pedig jönnek a teljesen új szabályok alapján épült autók, szóval túl sok az ismeretlen a jövőt illetően, így nincs sok értelme gondolkodni rajta. Most csak annyit tehetek, hogy a dolgomra koncentrálok, ami az, hogy a lehető leggyorsabban vezessem az autót. Aminek van egy motorja... remélem... hogy nem járok úgy, mint Fred Flinstone és nem kell lábbal hajtanom az autót, az szerintem fizikailag elég megterhelő lenne" - reagált viccesen a holland.

"Ez nem rajtam múlik, nem én döntök. Mindegy, az a fontos, hogy ne nekem kelljen pedálozni..." - tette hozzá, amikor azt kérdezték tőle, hogy versenyezne-e ismté francia motorral.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: