DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sajtó: Pénteken jelenti be versenyzőit az Alfa Romeo

Spanyol lapok szerint várhatóan pénteken jelenti be 2021-es pilótafelállását az Alfa Romeo. Kimi Raikkönen jövőre már a 42-t tölti, de úgy tűnik, jövőre is a mezőny tagja lesz, újonc csapattársat kapva.

Hosszú ideje pedzegetik már, hogy Mick Schumacher végre lehetőséget kap a Formula-1-ben, ami a hétvégi Eifel Nagydíjon be is következik, hiszen ő fogja vezetni az egyik Alfa Romeót az első szabadedzésen, ezzel újra visszatér a Schumacher név a száguldó cirkuszba. Azonban spanyol sajtóértesülések szerint ez csak a kezdet...

Ugyanis a GP Blog szerint spanyol lapok azt a hírt hozták le, hogy jövőre Mick Schumacher lesz az Alfa Romeo Racing egyik pilótája, így édesapja 2012-es visszavonulása után kilenc évvel ő maga is bemutatkozik a Formula-1-ben. Az Alfának egyelőre nem megy jól ebben a szezonban, hiszen Antonio Giovinazzi és Kimi Raikkönen is csak két-két pontot szereztek eddig, ami leginkább a gyengén teljesítő Ferrari-motor rovására írható.

 



Ugyanakkor Antonio Giovinazzival szemben úgy fest, elfogyott a türelme a Ferrarinak, és miután az Alfa Romeónál ők döntik el az egyik pilóta kilétét, Mick Schumacherre esett a választásuk. A 21 éves versenyző csapattársa a finn Kimi Raikkönen lesz a hírek szerint, akiről már korábban elmondta Frederic Vasseur csapatfőnök, hogy a jövője az ő kezében van. Mindezt várhatóan pénteken jelenti be az Alfa Romeo, az Eifel Nagydíj első két szabadedzésének napján, amikor is Mick Schumacher bemutatkozik éles versenyhétvégén az F1-ben.

Kimi Raikkönen jövőre már a 42-t fogja betölteni, azonban úgy tűnik, még mindig élvezi annyira a száguldó cirkuszt, hogy ennyi idősen, a mezőny végén is folytatni szeretné. Ezzel alighanem összeáll a Formula-1 egyik legjobban hangzó hármasa, hiszen bár manapság az Alfa Romeo nem tartozik az élmenők közé, de a Formula-1 hajnalán róluk szólt minden, a két pilóta neve pedig kellően jól cseng a sorozat berkein belül és kívül is.

A Jégember a hétvégi Eifel Nagydíjon 323. alkalommal fog majd elrajtolni, ezzel pedig övé lesz az ehhez kötődő rekord, azonban úgy tűnik - amennyiben igazak a hírek -, hogy ez a szám még jócskán gyarapodni fog. A karrierje hajnalán álló Mick Schumacher így a lehető legtapasztaltabb mentort kapja meg csapattásként a 2007-es világbajnok személyében, a németet pedig már csak néhány lépés választja el a Formula-2 bajnoki címétől.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: